Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Elektrificatie voor Aston Martin RapidE

21 oktober 2015 - Hij hing al eventjes in de lucht na uitspraken van Aston Martin's CEO Andy Palmer en hier is 'ie dan: de geheel elektrische RapidE. Het betreft nog een concept, maar productieplannen zijn er zeker.

Dat Aston Martin de RapidE eerst als conceptuele EV voorstelt is niet verwonderlijk. De markt associeert het sportwagenmerk immers niet met elektrische auto's. Vandaar dat de Britten eerst de reacties van het publiek op dit studiemodel willen afwachten en pas daarna gaan beslissen of de RapidE levensvatbaar kan zijn bij serieproductie. Zo ja, dan hoopt Aston Martin de RapidE binnen twee jaar te kunnen lanceren.

Blik op China
Aston Martin hoopt natuurlijk dat de RapidE positief ontvangen wordt en daarbij draait de blik vooral richting China. De elektrische Rapide is ook met medewerking van een Chinese investeerder tot stand gekomen. ChinaEquity heet dat bedrijf. De ontwikkeling kwam dan weer deels op het conto van Williams Advanced Engineering, bekend van zijn werk voor de Formule 1. En dat zie je enigszins terug in de specificaties van de RapidE. Dat zouden naar verluidt tot wel 1.000 pk kunnen bedragen, geleverd door vier elektromotoren die elk een wiel aansturen. Officieel is dit echter nog niet gemaakt, evenals de actieradius. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.