Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Qoros presenteert 5 SUV: zoek de verschillen

15 oktober 2015 - Het Chinese Qoros presenteert de 5 SUV, de grote broer van de vorig jaar geïntroduceerde 3 SUV. Echter, je moet ze echt naast elkaar parkeren om dat te geloven. Zo sterk lijken ze op elkaar.

Enkele jaren geleden beloofde Qoros het eerste Chinese autofabrikant te zijn dat kan wedijveren met de gevestigde constructeurs uit met name Europa. Maar echt vlotten wil dit nog niet, zowel op de thuismarkt als daarbuiten. Het veroveren van de Europese klant is daarom op een laag pitje gezet, maar dat geldt niet voor het uitbrengen van nieuwe modellen. De 5 SUV is al weer het vierde model van de Chinezen in korte tijd.

Milaan
Qoros koos Milaan doelbewust als debuutlocatie van de 5 SUV. Maar of dat wel zo verstandig is geweest valt te betwijfelen. Of het nu om kledij, meubilair of auto's gaat, de 'Europese hoofdstad van de mode' associeer je met iets verfrissends. En dat kan niet bepaald gezegd worden van de 5 SUV; het is namelijk zoek de verschillen met de 3 SUV. Een conclusie die wij ook al wisten te trekken toen de 5 SUV nog als prototype verkleed was.

Stukje groter
Het wereldwijde publieksdebuut van de Qoros 5 SUV staat over een maand gepland, op de Guangzhou Auto Show. Deze twee foto's zijn slechts een voorproefje. Specifieke informatie zoals de afmetingen en het motorprogramma ontbreekt vooralsnog, maar Chinese media weten al te melden dat de 5 SUV een lengte heeft van 4,58 meter, 1,88 meter breed is en 1,67 meter hoog. Ter vergelijk: de 3 SUV kent een lengte, breedte en hoogte van respectievelijk 4,45 meter, 1,85 meter en 1,50 meter. Kortom, de 5 SUV is echt de grote broer van de 3 SUV.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.