Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Slechts 50 keer Audi A5 DTM Edition

13 oktober 2015 - De tweedeurs dieselbeul die Audi RS 5 TDI Concept heet is nu ook op kenteken verkrijgbaar. Als gelimiteerde A5 DTM Selection Edition.

Vanwaar DTM in de naam is ons een raadsel. De A5 DTM Selection Edition heeft als krachtige dieselcoupé veel meer raakvlakken met de RS 5 TDI Concept. Afijn, de prestaties stemmen er niet minder tevreden om. Gebaseerd op de A5 3.0 TDI levert de speciale editie 245 pk en een trekkracht van 580 Nm. Accelereren naar 100 km/h hoeft daardoor niet langer te duren dan 5,9 seconden. De S Tronic automaat met dubbele koppeling draagt zorg voor het overbrengen van de immense dieselkrachten. Pieken gebeurt bij 250 km/h.

Vandaag is rood
Houd je van stickers en badges, dan zit je helemaal goed bij deze A5. Overal op de koets en in het interieur kom je ze tegen. Niet te missen is ook de dieprode lak, Misano rood genaamd. Het is de enige kleur verkrijgbaar. Binnenin komt de 'kleur van snelheid' terug op onder meer de stoelbehuizingen die overgenomen zijn van RS 5. Ook zijn er zoal matchende stiksels om het leder en Alcantara bij elkaar te houden. Rollen doet de auto op 20 inch wielen, met achteraan 265 millimeter breed rubber.

Potentieel collector's item
Het is de derde keer dat Audi een speciale DTM-editie uitbrengt. Eerder deed het dat met de A4 Limousine en in 2013 ging het op herhaling met ook een A5 Coupé. Van die laatste werden er echter zes keer zoveel gebouwd. Nu houdt de productieteller op bij 50 exemplaren. En dat voor 75 mille de stuk (in Duitsland). Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.