Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

BAC Mono: ultieme auto voor op je superjacht

21 september 2015 - Bestand tegen weer en wind heeft op een superjacht een heel andere betekenis dan wanneer een auto gewoon 'aan land' blijft. En dat bracht BAC Mono op het idee om haar supercar dusdanig aan te passen dat deze ook in de zoute zeelucht in perfecte staat blijft.

Als we je een vermogen van bijna 300 pk in combinatie met een leeggewicht van 540 kg noemen dan beginnen je mondhoeken zich al snel om te krullen tot een glimlach. Toch? Het is precies wat BAC voor ogen heeft gehad toen het de Mono ontwikkelde. Met een sprinttijd naar 100 km/h in minder dan drie seconden behoort de Mono tot één van de snelste auto's ter wereld.

Je speelt overal bij je
Hoe gaaf is het om je BAC Mono aan boord van je superjacht mee te nemen naar de meest exotische bestemmingen ter wereld. Eenmaal aangelegd in de haven laat je de auto van boord gaan en kun je even lekker de adrenaline door je bloed laten stromen. Maar, dat vereist wel een speciale aanpak. Niet elk superjacht heeft daadwerkelijk een garage aan boord en niet elke auto is geschikt om aan boord te hijsen. De BAC Mono Marine Edition wel.

Hijs maar aan boord
De auto is zo aangepast dat deze beschikt over bevestigingspunten waarmee de kraan op het jacht de Mono zo aan boord kan hijsen. Bovendien is de auto gemaakt uit materialen die bestand zijn tegen de weersinvloeden op zee. Vooral zout kan immers een zware aantasting vormen op een auto. Wil je het zekere voor het onzekere nemen dan levert BAC bovendien een container waarin de auto onder gecontroleerde omstandigheden gestald kan worden. Zomaar een speeltje voor erbij is het overigens niet. De BAC Mono Marine Edition heeft een prijskaartje van 700.000 euro. Slik.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.