Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

15 september 2015 - Met de introductie van de F-Pace begint Jaguar aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Hoe succesvol dat deel precies wordt zal grotendeels samenvallen met de prijzen. Daarom willen de Britten ze maar wat graag met ons delen.

Instappen in de gloednieuwe F-Pace kan vanaf € 52.850,-. Dan overhandigt de dealer je de sleutels van de Britse SUV met 180 pk sterke 2.0 liter dieselmotor. Deze basisuitvoering met de naam 'Pure' beschikt over een handgeschakelde zesbak en achterwielaandrijving. De topsnelheid van de instapper bedraagt 209 km/h en in net geen negen seconden snelt de F-Pace dan naar de honderd. Het opgegeven verbruik ligt op 4,9 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 129 g/km.Pakken we de gedoodverfde concurrentie erbij dan zien we dat Audi Q5 2.0 TDI vanaf € 47.990,- in de boeken staat. Echter die schopt het niet verder dan 150 pk. Een tree hoger staat de 190 pk sterke Q5 TDI. Die kost € 57.630,-. Fors meer dan de voordeligste F-Pace maar dan beschik je wel over quattro-vierweielaandrijving. Jaguar biedt ook integrale aandrijving, maar dan klimt het prijskaartje van haar allereerst SUV ooit naar € 56.450,-.

Zescilinder-diesel
Liever een zescilinder in je F-Pace? Daarvoor is er de 3.0D met liefst 300 pk, gekoppeld aan een 8-traps automaat en vierwielaandrijving. Je raakt er minstens € 74.350,- armer van. Wil je deze kenmerken op een soortgelijke Audi, dan zit je vast aan € 85.530,- kostende SQ5 TDI. Bij BMW leveren ze de X3 xDrive35d met 313 dieselpk's vanaf € 74.398,-.

Benzinemotoren
Een ander verhaal gaat op bij de benzinemotoren van de F-Pace. Daar wordt namelijk meteen afgetrapt met de zeer krachtige, 340 pk sterke 3.0 SC. En tsja, dan is het hoog instappen qua kostenplaatje, te weten € 85.050,-. Ter indicatie: voor dit geld kun je ook de 306 pk sterke BMW X5 xDrive35i rijden en houd je zelfs nog geld over voor enkele opties. Als voorlopig topmodel noteert Jaguar de 3.0 SC met 380 pk. En om de marktlancering in de lente van 2016 alvast luister bij te zetten is deze gammatopper enkel als S-variant of als tijdelijke First Edition verkrijgbaar. Diens prijs? Minimaal € 101.600,-.

Verhouding ten opzichte van de concurrentie
Jaguar mikt op een 'gat in de markt'. Met de F-Pace gaat het qua formaat precies tussen twee SUV-klasses inzitten. Hij is groter dan een Q5/X3, maar kleiner dan een Q7/X5. En zoals je bovenstaand hebt kunnen lezen is de prijsstelling daar ook op afgestemd.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.