Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

BMW ontketent M6 GT3

15 september 2015 - Wij konden hem in juli al tonen, maar tijdens de IAA trekt BMW het doek pas officieel van de M6 GT3. De extreme racer markeert voor de Beierse fabrikant een nieuwe hoofdstuk in GT Racing.

Afgelopen mei konden BMW Motorsport-klanten alvast kennismaken met de gloednieuwe M6 GT3, de opvolger van de Z4 GT3. Het betrof eigenlijk een geheim evenement aan de vooravond van de 24 Uren van Ną¼rburgring, maar een aanwezige besloot om toch enkele eerste beelden van de M6 GT3 te delen met de rest van de wereld. Gelukkig voor BMW was het plaatje toen nog niet compleet. De uiteindelijke, kenmerkende BMW M-livery ontbrak nog, waardoor de M6 GT3 alsnog een beetje een verrassing is gebleven. Tot nu.

Minder is meer
Als vanzelfsprekend is de M6 GT3 gebaseerd op de reguliere M6. Desalniettemin weegt hij een stuk minder door alle inferieure zaken om te kunnen racen overboord te kieperen. Het resultaat? Slechts 1.300 kilogram op de weegschaal. Dat betekent dat er een fikse 530 kg aan luxe en comfort het veld heeft geruimd, terwijl er aan gewicht bij is gekomen door een rolkooi en koetsverstevigingen.De omgekeerde wereld is het bij de V8-krachtbron van de M6. De GT3-versie genereert namelijk door alle FIA- regelementen minder kracht dan de straatversie! Levert de 4.4 liter V8 in de M6 nog 561 pk, de GT3-variant moet het doen met ongeveer 500 pk. Maar het veel lagere gewicht maakt dus veel goed. Hoeveel, dat laat BMW Motorsport niet weten.

Prijzig monster
De BMW M6 GT3 beleeft zijn officiėle publieksdebuut tijdens de IAA in Frankfurt en is vanaf aankomend seizoen inzetbaar voor raceteams. De netto vanafprijs van het Beierse monster bedraagt € 379.000,-. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.