Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Borgward onthult BX 7 TS en plug-in hybride

14 september 2015 - Als debutant is Borgward er op gebrandt zich te profileren als volwaardig speler. En zodoende geeft het 'nieuwe' merk in Frankfurt meteen haar visitekaartje af. Na de al eerder getoonde BX7 schitteren in Frankfurt eveneens een BX 7 TS en de BX7 PHEV.

Laten we eerst de TS uitvoerig bekijken. En om maar met de deur in huis te vallen: het is een uitvoering van de BX7, geen volwaardig ander model. Borgward grijpt met deze uitvoering qua naam terug naar de historische Borgward 'Touring Sports'-modellen uit de jaren '50. De TS wordt het topmodel van de BX 7-reeks en moet zich optisch onderscheiden dankzij de opvallender grille, krachtig aangezette bumpers en decoratieve elementen van aluminium. Ook in het interieur zien we een sportievere inslag. Neem bijvoorbeeld de contrasterende diamantvormige stiksels op de zwarte nappaleren sportstoelen en het gebruik van aluminium op de middenconsole.

Plug-in hybride
Eveneens in Frankfurt aangekondigd is een plug-in hybride. Die zal als BX 7 PHEV in de prijslijsten worden opgenomen. De PHEV wordt leverbaar naast de standaard T-GDI krachtbron, een 224 pk sterke geblazen 2.0 viercilinder. Dezelfde krachtbron doet dienst in de PHEV, maar ontvangt hulp van een krachtige elektromotor die het gezamenlijke vermogen naar 401 pk stuwt. Het gecombineerde koppel van de beide motoren bedraagt een forse 650 Nm. Hiermee snelt de Duits-Chinese SUV in 6,4 seconden naar honderd en kan hij een topsnelheid van 220 km/h bereiken.Mede dankzij een volledig elektrisch bereik van 55 kilometer scoort de BX 7 PHEV een gemiddeld verbruik van 2.3 l/100 km en 55 g/km CO2-uitstoot. Het lithium-ion accupakket is overigens 13.2 kWh sterk en kan in ongeveer een half uur opgeladen worden.

Gratis assistentie



Wat voor ons eveneens als nieuws komt is de aankondiging van het multimediasysteem. Achter het 12.3 inch touchscreen vind je tal van mogelijkheden zoals radio, externe media, navigatie en telefoonfuncties. Ook kan het systeem haar passagiers voorzien in een WiFi-verbinding of het beeld beschikbaar maken voor app's van je smartphone of tablet. Een andere dienst van het systeem is de gratis persoonlijke assistent die bijvoorbeeld kan helpen met het boeken van een hotel, theaterstuk of restaurant. Eind dit jaar zal de eerste nieuwe Borgward in productie gaan. China is eerst aan de beurt, gevolgd door andere opkomende markten in 2016. Wanneer de auto in Europa op de markt komt is nog onbekend.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.