Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Van pixels naar werkelijkheid: Bugatti Vision Gran Turismo

13 september 2015 - Hoewel de Vision Gran Turismo voorbestemd was voor het scherm toont Bugatti op de IAA een heuse showcar van de Franse hypercar. En daar worden wij natuurlijk uitermate vrolijk van.

De Vision Gran Turismo is geen voorbode voor de opvolger van de Veyron, maar toont volgens de Fransen wel een kleine glimp van de toekomst. De blauwe racer was in eerste instantie enkel bedoeld voor de bekende 'Gran Turismo'-game. Achim Anscheidt, hoofd van het Bugatti-designteam meldde ons dat de auto echter geen onrealistisch product is. "De showcar presenteert wel degelijk de nieuwe designtaal van Bugatti naar het grote publiek en moet tevens het nieuwe hoofdstuk na de Veyron inleiden.", aldus Anscheidt. Grote kans dus dat we veel van de stylingskenmerken op termijn terug zien op de Chiron, afgezien van al het indrukwekkende spoilerwerk natuurlijk. Een Bugatti mag immers niet vervuild worden met onguur spoilerwerk.

Digitale eigenaar
De Vision Gran Turismo is overigens geïnspireerd op de Bugatti Type 57 Tank en zijn historische overwinningen op Le Mans in 1937 en 1939. Van dit model werd ook de klassieke blauwe kleur afgeleid, eveneens de officiële racekleur voor Franse constructeurs. Tevens geheel geschikt voor het circuit is de aandrijflijn van de 'digitale' racer die uiteraard over een W16-krachtbron beschikt. Hoeveel vermogen de geblazen 16-cilinder genereert is niet bekend, maar dat zal vermoedelijk ruim boven de 1.000 pk liggen. Het merk meldt namelijk dat de Vision Gran Turismo op de vier rechte stukken van Le Mans in staat is 400 km/h te halen. Handig om te weten voor toekomstige digitale eigenaren! Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.