Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Extra staal voor Audi A8 L Security

7 september 2015 - Daags na de Range Rover Sentinel doet Audi de A8 L Security nogmaals uit de doeken. Dat kan geen toeval zijn, al is er wel degelijk nieuws te melden over 's werelds veiligste Audi.

Audi heeft namelijk de veiligheidscertificering van de A8 L Security opgewaardeerd van VR7 naar VR9, de hoogste norm voor een auto. De gepantserde, verlengde A8 is nu ook bestand tegen zware vuurwapens (tot een kaliber van 7.62 x 51 millimeter), granaten en bommen.

Maken dat je wegkomt!
Naast de toepassing van dikker staal zijn ook de ruiten versterkt. Die kunnen nu zonder pardon een kogelregen aan, al moet je als inzittenden op zo'n moment natuurlijk niet ineens de held gaan uithangen en stil blijven staan. Vroeg of laat moet zelfs het centimeters dikke glaswerk zijn meerdere erkennen tegen het kwade vuurpeloton.

V8 of V12
Verder heeft Audi de A8 L Security gelaten zoals het is, en dat betekent dat de gepantserde uitvoering net zo luxe en comfortabel is al iedere andere A8 met verlengde wielbasis. Qua motoriseringen zodoende ook geen wijzigingen. Nog steeds bestaat het palet uit de 4.0 liter V8 met 435 pk en 600 Nm en de W12, goed voor 500 pk en 625 Nm.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.