Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Ook extra krachtige plus voor Audi SQ5 TDI

3 september 2015 - "Bloedsnel en indrukwekkend", met die woorden omschreven we de Audi SQ5 TDI in de zomer van 2012. Maar de 313 pk blijkt nog niet het maximale wat Audi uit de V6 TDI weet te persen. Maak plaats voor de SQ5 TDI plus.

De prettige traditie van Audi om haar RS-modellen tegen het einde van hun levensloop van een extra krachtige 'plus'-versie te voorzien, zet zich ook door naar de S-modellen. Dat bewijst de fabrikant uit Ingolstadt met de introductie van de SQ5 TDI plus. Omdat meer vermogen altijd beter is.

Niet sneller, wel zuiniger
Audi weet ons opnieuw te verbazen met de 3.0 liter V6 TDI. De 313 pk uit de huidige SQ5 TDI blijkt nog niet het plafond van de dubbele geblazen dieselmotor. De 'plus' stuwt het maximale vermogen met 27 pk omhoog naar een totaal van 340 pk. Ook het koppel ontving een forse toelage van 50 Nm, waardoor de zescilinder maximaal 700 Nm genereert. Overigens hebben de toegenomen krachten geen invloed op de bekende prestatiecijfers. De sprinttijd van nul naar honderd blijft onveranderd op 5,1 seconden staan en ook de topsnelheid blijft begrensd op 250 km/h. Wel werd de Duitser summier milieuvriendelijker. Audi geeft een gemiddeld verbruik van 6,6 liter per 100 km op, terwijl die voorheen 6,8 l/100 km was. Ook de CO2-uitstoot daalde; van 179 g/km naar 174 g/km.

Sportdifferentieel
Naast de vooruitgang in vermogen gunt Audi de SQ5 TDI plus nog een unieke feature. Dit model is namelijk de eerste Q5 met een sportdifferentieel op de achteras die de dieselkrachten nog dynamischer moet verdelen over de achterwielen. Over de wielen gesproken, de 'plus' rolt op speciaal 21 inch lichtmetaal met 255/40 R21 banden. Daarnaast is het model te herkennen aan zwarte hoogglans exterieurdetails, een summiere achterspoiler en een diffuser.

Macaw blue
Speciaal voor de gelukkige kopers van de SQ5 TDI plus biedt Audi het 'exclusive selection macaw blue' pakket aan. Deze op honderd exemplaren gelimiteerde optie bestaat onder andere uit de bijzondere 'macaw blue'-lakkleur die in het interieur subtiel terugkeert in de blauwe stiksels. Tevens onderdeel van het pakket zijn de speciale sierstrips van aluminium die het exclusieve karakter onderstrepen. De nieuwe Audi SQ5 TDI plus is vanaf oktober bij de Duitse dealer te bestellen. Nederlandse kopers moeten wachten tot het einde van het jaar. Wat de SQ5 TDI plus extra gaat kosten is nog niet bekend. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.