Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Alpina trekt D3 Bi-Turbo strak

20 augustus 2015 - Als BMW 'A' zegt, moet Alpina natuurlijk 'B' zeggen. En daarom, in navolging van de gefacelifte BMW 3-serie, is nu de D3 Bi-Turbo in het nieuw gestoken.

Bij Alpina zijn ze echte fijnproevers. Uitbundig of flitsend spoilerwerk voor je BMW, zoals bijvoorbeeld bij Vorsteiner, zal je er nooit kunnen verkrijgen. Alpina's zijn steevast subtiel, ingetogen, representatief voor elke gelegenheid, maar tegelijk bloedsnel. Zo ook de D3 Bi-Turbo Sedan en Touring.

Het is goed zo
De 3.0 liter zes-in-lijn in het vooronder genereert zomaar eventjes 350 pk bij een koppel van 700 Nm. Een gigantisch vermogen voor een diesel; zeker in een relatief compacte auto als de 3-serie. Daaraan werd dan ook niet gesleuteld, net als aan de iconische wielen. Alpina vindt het welletjes zo. En gelijk heeft het met een sprint naar 100 km/h in 4,6 seconden. Pieken doet de vernieuwde D3 Bi-Turbo Sedan nog altijd bij 276 km/h en de Touring-variant haalt 274 km/h.


Wat is er dan wel nieuw?

Dat is inderdaad niet in een oogopslag zichtbaar, omdat Alpina's dus zo bescheiden zijn qua looks. Maar als je goed zoekt en vergelijkt, zou je de gewijzigde lichtunits en 'nieren' moeten ontdekken. Ook de voorspoiler is lichtjes strakgetrokken. Binnenin is het opnieuw twee keer kijken. Maar Alpina belooft mooiere materialen, alsook voortaan standaard cruise control en, aan de buitenzijde, parkeersensoren.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.