Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Teasertime: Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet

16 augustus 2015 - Mercedes-Benz heeft een heuse S-klasse familie beloofd en houdt woord. Na liefst vier limousine-varianten en een (grand) coupé is de S-klasse Cabriolet aanstaande. Hierbij alvast een teaserschets van het aanstaande familielid.

We hebben er lang op moeten wachten (sinds 2007), maar binnenkort is het dan zover: een heuse cabriolet van de S-klasse. Evenwel zal het design niet voor spontaan open vallende monden zorgen. De hoeveelheid gefotografeerde, vrijwel naakte prototypes is niet langer op een hand te tellen en met de S-klasse Coupé als donor weet je ook al genoeg. Al heeft Mercedes-Benz wel aan de billen van de S-Cabrio gewerkt, zo lijkt het. De cabriolet wordt een tikkeltje langer. Een noodzaak om het dak, de inzittenden en de koffers allemaal voldoende aandacht te geven.

Langgerekte softtop
Van die zware en ingewikkelde stalen vouwdaken moet tegenwoordig bijna geen enkele autofabrikant nog weten. Ook Mercedes die nota bene pionierde met dergelijke klapdaken. De S-klasse Cabriolet krijgt canvas boven z'n interieur. Elektrisch bediend uiteraard en voorzien van meerdere lagen en om een geluids- en thermische isolatie te bieden die bijna gelijk is aan die van de S-Coupé.De motoren zullen vrijwel identiek zijn aan die van de coupé. Met in een later stadium de komst van de S 63 en S 65 AMG's. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.