Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Dakloos genieten van Aventador SuperVeloce

16 augustus 2015 - Achter het net gevist met de Aventador LP750-4 SuperVeloce? Dit is je tweede kans. Lamborghini heeft het doek getrokken van de Roadster-versie. Wees er snel bij, want ook die is gelimiteerd. Te weten tot slechts 500 exemplaren voor een prijs van € 357.000,-. Exclusief BTW en BPM, welteverstaan.

Op de prijs en het afneembare (targa)dak na is de Roadster krek eender aan de gesloten Aventador SV. Dat betekent puntige spoilers zover het oog reikt en niet ver achter de bestuurder een bruut van een V12. Het 6.5 liter blok levert 750 pk en zal bij stevige accelereren geen pardon kennen als je oren beginnen te bloeden. Speciaal daarvoor heeft Lamborghini de uitlaatsysteem nog eens extra gekieteld.

Even snel als Coupé
Als vanzelfsprekend is de spurt naar 100 km/h in een oogwenk gedaan. Niet meer dan 2,9 seconden duurt het, wat een tiende trager is dan de coupé-variant. Te verwaarlozen dus, en dat kan omdat het carbon-dak niet meer dan een zak aardappels weegt. In totaliteit weegt de SVR Roadster 1.575 kilogram. Dat is 50 kilogram minder dan de Aventador LP700-4. Opbergen van het paneel is overigens kinderspel, volgens Lamborghini. Kwestie van de twee delen afnemen en het speciaal daardoor bedoelde compartiment voorin stoppen. En de top? Die ligt op 350 km/h en een beetje. Hard zat. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.