Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lexus GS haalt frisse neus

13 augustus 2015 - Exact vier jaar na dato heeft Lexus de GS-serie opnieuw in de verf gezet. De introductie vindt plaats op het Concours d'Elegance in Pebble Beach, Californië.

Pebble Beach wordt door (luxe) automerken al meer beschouwd als een ideale show om nieuws te presenteren. Logisch, want de genodigden voor het exclusieve event behoren tot de perfecte doelgroep. Lexus wil zich op de aanstaande editie van het Concours d'Elegance aldaar (er zijn meerdere namelijk) dan ook graag laten gelden. Met een opgefriste GS-serie " uiteraard in de sportieve F Sport-uitvoering " reizen de Japanners af naar Californië.

Subtiel
Ondanks dat de GS al weer 4 jaar in ons midden is kiest Lexus ervoor geen grote veranderingen door te voeren. Dat de bumpers rondom vernieuwd zijn (waardoor de 'spindle'-grille nog meer spreekt) ziet dan ook niet iedereen meteen. Hetzelfde geldt voor de koplampen en de achterlichten. Tot slot is er vers lichtmetaal in 18 en 19 inch.

Opgewaardeerd interieur
Voor het interieur belooft Lexus mooiere materialen en een hogere afwerking. Verder is het display van het instrumentarium groter dan voorheen. En voor een makkelijkere bediening is de Remote Touch Interface voorzien van extra bedieningsknoppen. Ook het multimediasysteem ging erop vooruit. Het 12,3 inch scherm is grafisch opgewaardeerd en kreeg stemherkenning. En met het toegevoegde 'snelmenu' langs de randen van het display zijn de climate control, audio, telefoon en navigatie sneller en eenvoudiger te bedienen.Tot slot biedt Lexus de keuze uit nieuwe, stijlvolle aluminium dan wel houten interieuraccenten en is het veiligheidspakket uitgebreid met het optionele Lexus Safety System +.

Eind 2015
De vernieuwde Lexus GS blijft leverbaar als 300h, 450h en GS F, het absolute topmodel. Eind dit jaar volgt de marktintroductie. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.