Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

En de (richt)prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is. . .

4 augustus 2015 - Er wordt door de zakelijke markt met veel aandacht uitgekeken naar de Audi Q7 e-tron. En dat is zo vreemd niet, want de stekker-SUV komt in aanmerking voor 15% bijtelling (per 2016). Audi heeft nu bekendgemaakt wat de auto gaat kosten.

De begin dit jaar gepresenteerde plug-in hybride-versie van de Audi Q7 zal een prijskaartje van om en nabij de € 85.000,- opgeplakt gaan krijgen. En minstens zo belangrijk: hij komt in aanmerking voor 15% bijtelling als de levering begin 2016 zal starten.

Eerste diesel-hybride van Audi
Audi presenteert hiermee een diesel-hybride. En dat is momenteel nog een unicum. Concurrent BMW bijvoorbeeld heeft er bij de X5 PHEV voor gekozen om de elektromotor te koppelen aan een brandstofmotor. En ook Volvo koos met de XC90 Twin Engine voor dat concept.

Prijsvergelijk met de concurrentie
Over die concurrenten gesproken, Audi lijkt haar prijsbeleid heel zorgvuldig te hebben gekozen. De X5 is er vanaf eveneens € 85.000,-. De XC90 kost op zijn beurt € 75.995,-. Qua vermogen ontlopen ze elkaar wel behoorlijk: de Audi noteert 374 pk, de BMW 245 pk en de Zweden weten 407 pk uit de beide motoren te halen. Dat wordt een heftige strijd. Audi gaat er vanuit dat ze in ieder geval een flink aandeel op gaan eisen want het reserveren van een productieplaats kan vanaf heden al. Begrijpelijk, de X5 komt per 2016 namelijk in aanmerking voor 21% bijtelling. En dan zal de veelrijder de diesel van de Audi weleens kunnen gaan verkiezen boven de benzinemotor van de XC90.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.