Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Rolls-Royce rockt met Wraith 'Inspired by Music'

3 augustus 2015 - Rolls-Royce is dé vooraanstaande keuze van autominnende rock and roll-legendes, zoals Elvis Presley en Keith Moon, drummer van The Who. Althans, dat vinden de Britten zelf. Maar een 'Roller' waar de populaire muziekstroming volledig centraal staat was er gekscherend nog niet. Tot nu.

Dat Rolls-Royce heel wat beroemde artiesten tot haar klandizie mag rekenen, dat valt niet te ontkennen. Maar of je ze ook stuk voor stuk aan je voordeur wilt hebben staan vragend om een kopje suiker is dan weer een tweede. Sommige Rolls-rijders schrikken nu eenmaal bij voorbaat af. Niet zozeer vanwege van hun persoonlijke uitstraling of karakter, maar eerder omwille van de autospeeltjes waarmee ze zich graag begeven. En daarin speelt het merk Rolls-Royce ook regelmatig een rol, helaas. Soms aangewakkerd door het Britse prestigemerk zelf. Met deze Wraith 'Inspired by Music' bijvoorbeeld. Enkel 23 inch, Lyrical Copper-gelakte wielen missen nog.

Lyrical Copper?
Ja. Want dit soort koper zou gebruikt worden in alleen 's werelds beste HiFi-installaties. En daarom zit de Wraith 'Inspired by Music' er vol mee. Maar om nu te zeggen dat het goudbruine kleurtje stijlvol afkleedt"¦ Rolls-Royce zelf vindt (natuurlijk) van wel en tsja, smaken verschillen gelukkig. Het gedeelte in het persbericht (vol krachtige rock & roll-taal) waar onze oren pas gingen spitsen, was wanneer het luxemerk begon over de Bespoke Audio aan boord van de speciale Wraith.

Alsof je er zelf bij bent
Twee jaar lang is eraan gewerkt en het resultaat is een carfi-installatie dat liefst 1.300 Watt kan opwekken en 18 kanalen kan aansturen, verdeeld over twee bass-speakers, zeven tweeters en evenveel luidsprekers voor de midden-hoge tonen. Opgeteld maakt dat 16 luidsprekers en dus missen er nog twee. Die vind je pas als je omhoog kijkt, richting het hemeldak van deze Wraith. Volgens Rolls-Royce spelen de beide 'hemelspeakers' een cruciale rol in de ultieme live muziek-ervaring. Ondertussen monitoren ingebouwde microfoons continu de rij- en omgevingsgeluiden om de muziek daar waar nodig bij te regelen voor 'de beste carfi-belevenis ter wereld', aldus Rolls.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.