Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Autoverkopen: juli boert goed

2 augustus 2015 - De Nederlandse autokoper had er zin afgelopen maand. In juli zijn er namelijk fors meer nieuwe auto's verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Liefst 14 procent meer nieuwe auto's gingen over de toonbank dan in dezelfde periode vorig jaar.

Waarom de autokoper ineens in de benen is gekomen is niet geheel duidelijk. Mogelijk dat er een financiële meevaller, zoals het welbekende vakantiegeld, ermee te maken heeft. Feit is dat er verleden maand in totaal 33.913 nieuwe personenauto's een kenteken kregen toegewezen ten opzichte van 29.764 in juli 2014. Om precies te zijn is dat een stijging van 13,9 procent.Tot en met juli dit jaar zijn er in ons land 235.330 nieuwe auto's op kenteken gezet, een stijging van bijna 3 procent in vergelijk met dezelfde periode vorig jaar.

Particulieren kiezen occasion
Saillant detail: de verrassende stijging in nieuwverkopen is vooral te danken aan de zakelijke markt. Het blijkt dat particulieren, ondanks het gestegen consumentenvertrouwen, toch liever voor een tweedehands auto gaan en die markt zit dan ook in de lift. De verklaring voor deze ontwikkeling wordt gezocht in de aantrekkende huizenmarkt. Gedacht wordt dat consumenten liever in een huis of een verbouwing investeren, dan een nieuwe auto. Bovendien is de vervangingsdrang van de auto bij de particulier minder groot momenteel.

Beste verkochte merken en modellen
Tot slot nog even de best verkochte merken en modellen in juli. Volkswagen gaat fier aan kop met 4.665 nieuwe klanten en waarvan een groot deel een Golf kochten (1.558). Ook Peugeot deed het verdienstelijk met 2.937 nieuwe registraties, waarvan 1.455 op het conto van de 308. Renault pakt het brons in juli, vooral dankzij de Clio (1.364). Ford staat op plek vier met een maandscore van 2.119 stuks, maar het is de Volvo V40 die deze positie inneemt bij de best verkopende modellen (1.205 stuks). Mede hierdoor sluit het Zweedse merk, goed voor een maandtotaal van 1.953 nieuwe auto's, de top-5 knap af. De Volkswagen Up is hekkensluiter bij de modellen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.