Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Volkswagen groter dan Toyota

27 juli 2015 - Volkswagen's missie om de grootste autobouwer van de wereld te worden is volbracht. Althans, afgaande op de productiecijfers over de eerste helft van 2015.

Eigenlijk wordt de eretitel van 's werelds grootste autobouwer pas uitgereikt nadat er een volledig kalenderjaar op zit, maar de cijfers over de eerste helft zijn daarvoor niet zelden een goede graadmeter. En dan blijkt de Volkswagen Groep goede papieren in huis te hebben. Want met een wereldwijde productie van 5,04 miljoen eenheden troeft het eeuwig favoriete Toyota af met afgerond 20.000 auto's. Dit gezegd hebbende kan het dus nog alle kanten op. Een dergelijk verschil is bij zulke grote getallen immers slechts een schijntje wanneer er nog zes verkoopmaanden te gaan zijn.

Steun aan Europa
Dat Volkswagen Toyota nipt weet voor te blijven heeft het Duitse concern deels te danken aan de gestegen afzet in Europa. De Japanners daarentegen kampten juist met een dalende vraag op de thuismarkt. Evenwel moeten beide autogiganten het met een iets lagere afzet doen dan over dezelfde periode vorig jaar. Toyota moet 1,5 procent toegeven en Volkswagen 0,5 procent.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.