Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Eerste foto van Infiniti Q30 opgedoken

20 juli 2015 - De Infiniti Q30 is nabij. Dat bevestigt deze eerste officiële foto die gelekt is via een Russische website.

Infiniti gaat de Q30 groots onthullen aan de massa op de IAA Frankfurt, halverwege september. Maar naar verluidt eind deze week staat de online introductie al te gebeuren. Deze foto zou daarvoor gebruikt worden, maar de Russische website Autowp kon het niet laten Infiniti voor te zijn.

Scherpe randjes
Na het bestuderen van de eerste spyshots was al duidelijk dat Infiniti met de Q30 trouw aan de conceptversie zou blijven en deze eerste opgedoken foto van het productiemodel bevestigt dat nogmaals. De scherpe randjes zijn evenwel een stuk gladder gevijld. Vergelijk de voorbumper op deze foto maar eens met die van de Q30 Concept. De flanken daarentegen zijn nog altijd bijzonder wulps en of dat ook voor de achterzijde geldt is momenteel nog koffiedik kijken. Gelukkig duurt dat niet lang meer.

Diesel uit A-klasse
De Q30 is Infiniti's eerste hatchback en omdat het onervaren is in de bouw van dermate compacte auto's heeft het de hulp ingeschakeld van Mercedes-Benz, waarmee het Japanse merk via Daimler een partnerschap erop nahoudt.Dat de Q30 sowieso geleverd zal gaan worden met een diesel, bewijst de typeaanduiding '2.2d' bij de wielkast. In grote lijnen betreft dit dezelfde 170 pk en 400 Nm sterke viercilinder-diesel van de A-klasse. Bovendien ligt die al een tijdje in de Q50.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.