Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Audi toont carbon-velgen onder RS 3

16 juli 2015 - Velgen (vrijwel) volledig opgetrokken uit koolstofvezel voor seriegeproduceerde auto's lijken niet ver weg meer te zijn. Steeds meer autofabrikanten werken eraan en ook Audi treedt nu in de voetsporen van zoal Koenigsegg en BMW.

Het grote voordeel van velgen van carbon is dat ze significant lichter zijn dan hun aluminium tegenhangers. Tot wel 40% beweert Audi. En zoveel minder kilo's aan onafgeveerde massa levert ontegenzeggelijk beter rij-eigenschappen voor een auto op.

Zelfde weg als keramische remschijven
Echter aan de uitspraak 'Elk voordeel heb z'n nadeel' ontkomt ook een velg van koolstofvezel of CFRP niet. Het vederlichte goedje is " ondanks dat het al meer gemeengoed begint te worden " nog altijd peperduur en daarmee ook de reparatiekosten wanneer er per ongeluk een stroeprand is meegepakt. Dus mocht de automobiel-industrie carbon-velgen in haar folders gaan etaleren, wat snel kan gebeuren, dan zullen die zeer waarschijnlijk in eerste instantie enkel voorbehouden blijven aan de exclusieve modellen. Kijk maar naar keramische remschijven. Ook die hebben er lang over gedaan om de relatief betaalbare auto te bereiken.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.