Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Unieke Fiat 500C voor het goede doel

15 juli 2015 - Fiat zet de onlangs gepresenteerde 500 extra in het zonnetje en steunt hiermee tegelijk het goede doel. De hoogste bieder tijdens de veiling op het 'I Defend Gala 2015' gaat met deze bijzonder opgedirkte one-off 500C naar huis. Het is tevens de allereerst van de band gerolde, gefacelifte 500.

Het op 16 juli gehouden 'I Defend Gala' in Monte Carlo is een liefdadigheidsevenement om " namens de stichting Robert F. Kennedy Human Rights Europe " aandacht te vragen voor uiteenlopende humane kwesties. En in dat straatje past de lieflijke 500 natuurlijk precies, vandaar Fiat's idee om een unieke 500C speciaal op te tuigen om voor een zo hoog mogelijk weggeef-bedrag geveild te worden.

Liefde voor leder
De unieke Fiat 500C is grotendeels het werk van kunstenaar Stefano Conticelli. Hij kwam op het idee om het zomerse Italiaantje aan de buitenkant te bekleden met karamel-kleurige, kalfslederen plakkaten. Dit om de belangrijkste exterieurdetails van de 500 te benadrukken. Om voor een mooi contrast te zorgen is er gekozen voor een dieprood cabriodak en niet te missen is ook het aandoenlijke picknickmandje achterop, een verwijzing naar het origineel natuurlijk. Minder opvallend en juist uiterst subtiel zijn zoal de spiegelkappen van mahoniehout. Hiermee knipoogt de exclusieve 500C naar de beroemde Riva-jachten, tezamen met hemelsblauwe profiellijnen rondom het leder. Interieurfoto's ontbreken, maar Conticelli heeft ook daar wel degelijk werk van gemaakt. Wie biedt?!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.