Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Quattro-aandrijving voor Audi A6 met viercilindermotor

15 juli 2015 - Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van vierwielaandrijving en daar plukt Audi met haar quattro-systeem de vruchten van. In reactie daarop is de A6-lijn met 2.0 liter TFSI nu ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

Het is de eerste keer dat de Audi A6 voorzien van een viercilinder te bestellen is met quattro-vierwielaandrijving. Voorheen was dit enkel mogelijk bij de (veel duurdere) zes- en achtcilinders. Op een viercilinder-diesel met quattro-techniek is het evenwel nog wachten.

Specificaties
Motorisch is de A6 2.0 TFSI als iedere andere A6 met dezelfde viercilinder-turbobenzine. Het geleverde vermogen bedraagt een maximum van 252 pk en de standaard gemonteerde S tronic-automaat kan de auto daardoor in 6,5 seconden naar de 100 km/h brengen. Voor caravan-fanaten is het wellicht interessanter om te weten dat het maximaal geremde aanhangergewicht een verdienstelijke 1.600 kilogram bedraagt.

Prijzen
Dan de prijzen. De meerprijs van het quattro systeem ligt op € 4.570,-. Hiermee komen de daadwerkelijk vanafprijzen op € 58.480,- voor de vierdeurs Limousine en € 61.980,- voor de Avant-uitvoering.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.