Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Hoera! De Shelby Cobra 427 bestaat 50 jaar

30 december 2014 - Shelby heeft al enkele malen de 50ste verjaardag van de Cobra gevierd, afhankelijk van de uitvoering. Maar nu is de bekendste van allemaal aan de beurt: de 427, die het levenslicht zag op 1 januari 1965.

De Mercedes-Benz G-klasse en de Land Rover Defender, maar ook de Shelby Cobra behoren tot het illustere rijtje auto's dat al decennialang vrijwel in ongewijzigde vorm in productie is. In het geval van die laatste " als 427 " morgen op de kop af vijftig jaar.

Cubic inches
Maar liefst een halve eeuw weet de Cobra, die zijn carrière als Britse AC begon, samen met z'n pay-off 'There is no substitute for cubic inches' de harten van autoliefhebbers overal ter wereld te stelen. Die rijke gescheidenis had het ongetwijfeld niet gehad als de Shelby Cobra niet een van de meest gebouwde replica's ter wereld geweest zou zijn " een origineel exemplaar gaat voor tonnen zo niet miljoenen over de toonbank. Maar de 50th Anniversary Edition is dan weer the real deal, ook al zie je dat niet meteen.Niet verrassend is dat Shelby Cars er exact 50 exemplaren van gaat bouwen, allen voorzien van een 'big block'-V8 die een inhoud heeft van 7.0 liter, wat " mogelijk ter herinnering " gelijk staat aan 427 cubic inches.

Collectors item
Vanwege de zeer beperkte oplage en het feit dat de Cobra 427 50th Anniversary met de officiële goedkeuring van Carroll zelf in elkaar wordt geschroefd is de verwachting dat deze feesteditie zal uitgroeien tot een waar collectors item en zodoende in mum van tijd uitverkocht zal zijn. Op 13 januari start de verkoop, met een vanafprijs van 120.000 dollar voor de versie met glasvezel carrosserie en 180.000 dollar voor de variant met aluminium koets. Zonder motor en versnellingsbak welteverstaan.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.