Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Spyker is opnieuw historie, want failliet

17 december 2014 - Spyker heeft zijn laatste adem uitgeblazen. Al weet je het nooit met een tomeloze reanimatie-meester Victor Muller aan het roer en 'nulla tenaci invia est via' als merkslogan. Vrij vertaald uit het Latijn betekent dit immers 'voor volhouders is geen weg onbegaanbaar'.

Een beetje ironisch is het wel. Het 'nieuwe' Spyker, opgericht in 1999, dat na een zware strijd en via een soortgelijk avontuur als het 'oude' Spyker bijna een eeuw geleden de handdoek in de ring heeft moeten gooien op aangeven van een rechtbank. Hoewel het faillissement al eventjes in de lucht hing, valt het definitief vallen van een Hollands automerk altijd zwaar.

Winston Churchill
Hoewel definitief? Geloof het of niet, maar de even zo flamboyante als onverzettelijke CEO van Spyker Cars, Victor Muller, wil er nog altijd niet aan toegeven dat het over en uit is met zijn geesteskindje. Ondanks de tegenspoed ziet Muller toch nog weer licht aan het einde van de tunnel voor Spyker en graag haalt hij de fameuze woorden van Winston Churchill aan om dit kenbaar te maken: 'This is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning'.Een quote die Muller zonder meer op het lijf is geschreven, want de geboren Amsterdammer heeft - jawel - al weer een ander plan gesmeden om Spyker er desondanks toch nog weer bovenop te helpen. Een fusie met een fabrikant van elektrische vliegtuigen zou de (zoveelste) redding zijn, meent Muller, die dit partnerschap wil gebruiken om de auto van Spyker (B6 Venator?) van een elektrische aandrijflijn te voorzien. Muller gebruikt neemt hierbij zelfs het woord 'revolutionair' in de mond. Met zo'n terminologie kan het natuurlijk alle kanten op, en misschien is dat wel de grootste probleem geweest van Muller en 'zijn' Spyker: hij neemt telkens de verkeerde afslag en vroeg of laat is een fatale afgrond niet meer af te remmen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.