Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

16 december 2014 - Lexus laat de spierballen behoorlijk rollen de laatste tijd. Na de 477 pk sterke RC F Coupé acht het nu al weer de tijd rijp voor haar volgende performance-model: de GS F. Aan de hand van twee 'puzzelstukjes' wil Lexus ons daarvoor alvast laten warmlopen.

Hoewel het niet 100% zeker is dat de aanstaande Lexus F op basis van de GS-serie is, kan dit haast niet missen. De gelijkenissen tussen deze twee teasers en prototypes van de GS F zijn zeer treffend. Binnenkort zullen we hier in elk uitsluitsel over krijgen, want de officiële onthulling van de GS F staat gepland op 13 januari, wanneer de NAIAS in Detroit gaande is. Met mogelijk daaraan vooraf al de digitale presentatie.

Rond 500 pk
De nieuwe GS F gaan het gevecht aan met de BMW M5, Audi RS 6 Avant, Mercedes E 63 AMG en Cadillac CTS-V. Stuk voor stuk klasbakken met een berg paardenkrachten. Ook de GS F strooit daar rijkelijk mee, maar hoeveel stuks er precies op de wielen worden losgelaten is nog altijd onbekend. Eerder was de schatting 465 pk. Maar nu er de wetenschap heerst dat de RC F er al 477 pk uitperst en de GS F hoger in de hiërarchie zit bij Lexus, moeten dit er meer zijn. Veel meer wil de GS F een rake rechtse uit willen delen aan de eerder genoemde rivalen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.