Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Officieel: MINI John Cooper Works

10 december 2014 - MINI komt vandaag naar buiten met de officiële bekendmaking van de John Cooper Works. De onthulling komt een dag na de lekkage van het hete bommetje en bevestigen grotendeels onze vermoedens!

Te vroeg op het internet komende foto's en bijbehorende informatie zijn voor autofabrikanten vaak een reden om de bekendmaking te vervroegen. MINI is genoodzaakt dit door te zetten na de lekkage van gisteren. Hierdoor zijn onze vermoedens bevestigd en kunnen we MINI's nieuwste familielid geheel uitpluizen. De nieuwe LED-koplampen en bredere wielkasten bijvoorbeeld, maar de komst van de luchtinlaten in de voorbumper waren al gespot. Ook de komst van stoere zijskirts en de kleine achterspoiler waren al bekend. Nieuw voor ons zijn de hertekende achterbumper en de grotere sierdelen die het sportuitlaatsysteem heeft gekregen. Wie een historisch verantwoorde lak wil kan voor de lakkleur Rebel Green kiezen. Hiermee kan een eventueel verlangen naar British Racing Green worden vervuld.

Exclusief
In het interieur vinden we sportieve kuipstoelen en een John Cooper Works sportstuur. Daarnaast zijn er additionele meters aanwezig die de olie- en turbodruk monitoren en één die dient als stopwatch. De pedalen en voetsteun zijn van aluminium om het sportgevoel sterker te weerspiegelen. Voor diegene die graag wat extra luxe hanteert in zijn JCW bieden de Engelsen onder meer ingebouwde navigatie en MINI Connected aan. Dit systeem beschikt over een internetverbinding en kan zodoende gebruik maken van social media of streamingdiensten voor muziek. Ook zijn er tal van exclusieve opties leverbaar, waaronder een Head-Up Display, 18 inch velgen, strepen over de motorkap en opties uit de John Cooper Pro designline.

6,1 seconden
En dan het pareltje onder het korte neusje van de MINI. Deze tweeliter viercilinder met TwinPower Turbo technologie is de krachtigste krachtbron die het Engelse merk ooit in massaproductie heeft gehad. Met een vermogen van 231 pk is hij liefst 10% krachtiger dan zijn voorganger. Ook het koppel stijgt flink, van 280 naar maximaal 320 Nm. De topsnelheid ligt dankzij deze puike cijfers op 246 km/h. Sprinten vanuit stilstand naar 100 km/h vergt overigens slechts 6,3 seconden met de handbak. Opteer je de automatische transmissie dan geschiet dit in slechts 6,1 seconden. Haast net zo spannend is het opgegeven fabrieksverbruik van de vlotte Brit. Deze bedraagt namelijk slechts 5,7 l/100 km wanneer je de variant met automaat rijdt. De CO2-uitstoot bedraagt 133 g/km. 

Strak op de weg
Maar niet enkel de krachtbron is door MINI onder handen genomen. Ook de remmen kregen een upgrade om het toegenomen vermogen te matchen. Voortaan monteert het Engelse merk namelijk enkel Brembo remmateriaal achter de standaard aanwezige 17 inch lichtmetalen velgen. Elektromechanische stuurbekrachtiging, Electronic Differential Lock Control (EDLC) en Performance Control moeten het vermogen daarnaast in goede banen leiden voor de optimale beleving voor de bestuurder. MINI kennende zal dat wel goed zitten!  Enthousiast geworden? De John Cooper Works staat vanaf mei bij de MINI dealer. Voorlopig enkel als driedeurs hatchback, een vijfdeurs variant volgt mogelijk in een later stadium. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.