Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lexus LF-C2 hint naar opvolger IS Cabriolet

19 november 2014 - Lexus meldt enthousiast dat de LF-C2 Concept slechts een blik in de designtoekomst van het merk is, maar wij weten natuurlijk wel beter. Het op het oog productierijpe studiemodel is bovenal de cabrioletversie van de RC Coupé en opvolger van de IS Cabriolet die begin 2013 van het toneel verdween.

Na een duistere teaser in het maanlicht kreeg Lexus de speculaties op gang. Dat het om een cabriolet ging was overduidelijk, maar was dit een compleet nieuw model? Ja en nee, blijkt nu. De LF-C2 is (zoals verwacht) de open versie van de onlangs gepresenteerde Lexus RC en in het bijzonder de vervanger van de IS Cabriolet. 

Stof of staal?
Aangezien het nog om een studiemodel gaat kon Lexus zich permitteren een aantal ludieke details toe te voegen. Zo beschikt de LF-C2 Concept niet over een dak. Nogal wiedes zou je denken want het is een cabriolet. Klopt, maar wij doelen op het feit dat er helemaal geen dak aanwezig is. Dus ook niet een uitklapbare overkapping achter de tweede zitzij en onder de kofferklep. Dat blijft bij het productiemodel natuurlijk niet zo. Al houdt Lexus de spanning er zodoende in of dat een stoffen of een stalen kap gaat worden.

Naar binnen gluren
Net als de IS Cabriolet is de LF-C2 een echte 2+2-cabriolet. dat wil zeggen dat er een achterbank aanwezig is, maar je qua zitruimte aldaar niet de wereld moet verwachten. De twee achterste zitplaatsen zijn enkel voor kinderen bedoeld of om extra bagage te stallen. Toch is de open Lexus behoorlijk bemeten. Hij meet namelijk 4.710 millimeter in de lengte, is 1.840 millimeter breed en 1.380 millimeter hoog. Opvallend is ook de middenconsole. Niet alleen door de gouden kleur, maar ook doordat die helemaal naar achteren is doorgetrokken. Bovendien is de LF-C2 nogal arm aan knoppen. Bijna alles valt te bedienen aan de hand van touchscreens. Zelfs op het stuur. Dit zal wellicht iets zijn waar Lexus naar toe wil werken, maar voordat het zo ver is zal de RC Cabriolet waarschijnlijk al zijn gelanceerd.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.