Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

V8 van Corvette Stingray ook los te bestellen

12 november 2014 - Corvette houdt er al sinds mensenheugenis een mooie traditie op na: het verkoopt zijn motoren ook zonder auto erom heen. Ook de LT1 V8 van de nieuwste Corvette Stingray is voortaan als zogenoemde 'crate engine' verkrijgbaar.

Wie de moeite neemt een online kijkje te nemen op de website van Corvette's crate-afdeling treft daar een bomvolle snoepwinkel voor de liefhebber aan. Tal van motorblokken worden er aangeboden: van moderne small blocks tot een ware mean machines met gigantische vermogens. Een deurtje verder zijn bijbehorende transmissies te vinden en ook kun je er terecht voor allerlei technische randcomponenten. Wie van zelf sleutelen met een geheel eigen visie houdt, kan zijn hart hier ophalen.

LT1 V8
De laatste toevoeging aan deze bijzondere winkel van Corvette Performance is de motor van de nieuwe Stingray, de LT1 V8. 6.2 liter groot en 460 pk levert 'ie en Corvette wil er 11.000 dollar voor hebben, omgerekend een kleine € 9.000,-. Dat klinkt heel acceptabel voor zo'n performance-motor, maar hiermee alleen ben je er eigenlijk nog niet. Om de achtcilinder aan de praat te krijgen in de hotrod of andere kitcar die je voor ogen hebt, is er immers zoal ook nog een startmotor, oliereservoir, dynamo en kabelboom benodigd. Plus een versnellingsbak die het potentieel van de sterke V8 kan benutten natuurlijk. Het uiteindelijke prijskaartje ligt daarmee al gauw vele malen hoger. Toch blijft dit een fantastische bedrijfsbezigheid van Corvette.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.