Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

29 oktober 2014 - Is dit eventjes bruut wakker worden! Simultaan heeft BMW de nieuwe X5 M en X6 M gepresenteerd en die zijn nog krachtiger, sneller en ordinairder dan voorheen.

Geef toe, een BMW M steelt niet alleen je hart omwille van diens prestatieniveau. Van de uitstraling, dat in de regel best een tikkeltje vulgair is, wordt het je ook behaaglijk warm van binnen. Geeft niets, daar koop je immers een BMW M voor. Wat dat betreft kunnen de nieuwe X5 M en X6 M vast ook erg bekoren. Het uiterlijk van de beide super-SUV's imponeert nog meer dan het al deed.

Stijgers
Evenzo veel indruk maken de cijfers die rond de beide M's circuleren. De 4.4 liter V8-biturbo gekoppeld aan een 8-traps automaat is gebleven, maar als vanzelfsprekend is dat monsterblok wel krachtiger geworden. Vier procent aan vermogen kwam erbij. Dat lijkt weinig, maar een klein stijgingspercentage bovenop een groot getal (555 pk) is alsnog een verdienstelijke winst. Nu spuwen de X5 M en X6 M er 575 pk en 750 Nm uit, wat resulteert in een knaltijd naar 100 km/h in 4,2 seconden en een (begrensde) top van 250 km/h.

Dalers
Naast stijgende zijn er ook dalende cijfers, maar dat is juist positief nieuws. Want kostte de vorige generatie X5 M op het laatst 186.500 euro, de nieuwe, alsook de X6 M, zal voor beduidend lager tarief van eigenaar gaan wisselen. Die conclusie kunnen we alvast trekken uit het significant gedaalde verbruik en inherent daaraan de CO2-uitstoot. Volgens de geijkte meetcyclus bedragen die respectievelijk 11,1 l/100 km en 258 g/km, wat 13,9 l/100 km en 325 g/km was. Bij ons belastingklimaat op auto's werpt dat zeker haar vruchten af op de vraagprijzen. Halverwege november zullen we dit bevestigd krijgen als BMW Nederland de vanafprijzen bekend maakt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.