Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Mag het iets langer zijn: 6-deurs Binz E-klasse

19 oktober 2014 - Nog snel voordat de Mercedes S-klasse Maybach wordt geïntroduceerd geeft limousinebouwer Binz kennis van hun in het nieuw gestoken E-klasse Limousine. Afhankelijk van de uitvoering is er plaats voor 6 tot 8 personen.

Sinds kort is Binz onder de bedrijfsnaam Binzsport een tegenhanger van bijvoorbeeld Brabus en Carlsson, maar daar liggen hun wortels niet. Begin 19de eeuw is het allemaal begonnen met het bouwen van speciale voertuigen, zoals ambulances, brandweerwagens, rouwauto's en " jawel " limousines. En altijd werd daarbij trouw een Mercedes-Benz als basis genomen. Tot op de dag vandaag. Vanaf 2010 krijgt Binz van de iets verderop gelegen Mercedes-fabriek in Stuttgart gestripte E-klasse's aangeleverd die het vervolgens ombouwt tot 6 meter lange super-de-luxe limousines. En nu presenteert Binz de vernieuwde versie daarvan in navolging van de facelift die Mercedes al begin 2013 bij de gewone E-klasse doorvoerde.

111 centimeter erbij
Bij de vernieuwde Binz E-klasse Limousine draait het allemaal om cosmetische wijzigingen. In het kort komen die neer op dezelfde wijzigingen als bij de Mercedes E-klasse destijds. Technisch is er niets veranderd en ook qua luxe en comfort niet. Dat liet immers al niets te wensen over. Ten opzichte van het origineel is de Binz E-klasse 111 centimeter langer, waarbij de wielbasis groeit van 287 centimeter naar net geen 4 meter. Er zijn verschillende stoelconfiguraties verkrijgbaar en afhankelijk daarvan kunnen zes tot maximaal acht personen in weelde vervoerd worden. Vooral in het Midden-Oosten vinden ze dat heerlijk en praktisch. Bijvoorbeeld om de kinderen naar school te brengen. Het leeuwendeel van de Binz E-klasse's wordt daar dan ook naartoe verscheept. Veelal als E 500, al is de limousine ook verkrijgbaar als E 220, E 250 BlueTec en E 350 4Matic.In 2010 brachten wij al eens een bezoek aan Binz om ook eventjes te rijden met de verlengde E-klasse. De reportage van het fabrieksbezoek kun je hier lezen en de rij-impressie met de limousine hierKijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.