Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Toyota zomert na met GT86 Special Edition

8 oktober 2014 - Toyota heeft al vele speciale uitvoeringen van de GT86 gelanceerd en daar komt er nog eentje bij in de gedaante van de Special Edition. Mooi nieuws is dat deze zonnig gekleurde versie wel in Nederland verkrijgbaar zal zijn, hetzij in zeer beperkte mate.

Gaat het niet florissant met de GT86? Daar heeft het enige schijn van, nu Toyota de ene na de andere speciale uitvoering uitstrooit. Opmerkelijk, want veel meer rijplezier voor het geld dan dat de GT86 biedt (en ook de Subaru BRZ uiteraard) er is momenteel niet te vinden. Misschien is het zo dat men wel graag een GT86 wil aanschaffen, echter alleen als deze meer dan 200 pk op de achterwielen zet en met name meer koppel levert. 

Sunrise Yellow
Afijn, wie weet komt die sterkere versie er ooit nog eens. Voor nu, willen we ons speciaal voelen, moeten we het doen met deze GT86 Special Edition in opvallend Sunrise Yellow. De zwarte striping over de lengteas van de auto oogt racy, maar is optioneel. Ook voor zwarte buitenspiegelkappen dient bijbetaald te worden.

Tandje scherper
Evenals de Special Edition is elke nieuwe GT86 nog iets scherper dan voorheen dankzij kleine aanpassingen aan de voorwielophanging en opnieuw gekalibreerde schokdempers achter. In bochten blijft de koets nu nog vlakker en ook de stabiliteit op hoge snelheden nam toe. Bovendien zagen de ingenieurs kans om het al heerlijke stuurgedrag verder fijn te slijpen, aldus Toyota. Verder zijn er voor de GT86 twee nieuwe exterieurkleuren beschikbaar, mocht je het felle geel op de Special Edition iets te veel van het goede vinden. Een nieuwe parelmoer witte lak en een zilverkleurige tint zijn aan het kleurenpalet toegevoegd. Van de Toyota GT86 Special Edition komen maar enkele exemplaren naar Nederland. De prijs start bij € 43.750,-. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.