Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nieuwe Porsche 911 Carrera GTS gepresenteerd

7 oktober 2014 - Luidde Porsche met de vorige 911 GTS nog het einde van de voorlaatste 911-generatie in, hoe anders is dat nu. Met de introductie van de nieuwe GTS-modellen staat de huidige 911 de bloei van zijn leven nog te (ver)wachten.

Dat we de huidige generatie Porsche 911 nog vaker dan al het geval is in het straatbeeld gaan zien, vermoeden we doordat de GTS-uitvoeringen doorgaans erg geliefd zijn onder 911-rijders. Er is ons eens ten gehore gebracht dat sommigen hun piepjonge 911 Carrera (S) acuut weer inruilden toen de GTS werd gepresenteerd. Waarheid of niet, begrijpelijk is het wel. De aantrekkingskracht van de 911 GTS is immers altijd de ideale combinatie geweest tussen de begeerlijke uitstraling van de 911 Turbo, tegen de vraagprijs van de 911 Carrera. Ook de nieuwe heeft vanouds die prijs/kwaliteitverhouding

Prestaties
Op de prijzen is het weliswaar nog wachten, maar wat de nieuwe 911 GTS Coupé en Cabriolet zeker hebben is een 430 pk sterke zescilinder-boxer onder de motorkap. Voor het schakelwerk kan er gekozen worden tussen een manuele 7-bak of een PDK-automaat met eveneens zeven verzetten. De snelste tweewielaangedreven GTS-uitvoering is de 911 Carrera GTS Coupé voorzien van automatische PDK-transmissie. Die sprint in exact vier seconden naar de 100 km/h. Voor meer tractie is vierwielaandrijving optioneel. Daarnaast wil Porsche graag nog meegeven dat iedere GTS ruimschoots 300 km/h kan rijden en dat het gemiddelde brandstofverbruik varieert tussen de 9,5 en 8,7 liter per kilometer.

Sport Chrono Pakket standaard
In tegenstelling tot de 911 Turbo is het veel aangevinkte Sport Chrono Pakket standaard op alle GTS-modellen. Dat geldt ook voor het actieve sportonderstel Porsche Active Suspension Management (PASM), dat de carrosserie tevens met 10 millimeter verlaagt ten opzichte van de minder bedeelde Carrera's. Een sportuitlaat draagt bij aan de rijbeleving en met leder en alcantara beklede stoelen zorgen voor het toefje cachet. Van buiten is dat anders. Van die kant bezien oogt de 911 GTS eerder agressief, dankzij de uitgeklopte wielkasten achter, matzwarte 20 inch lichtmetalen wielen met centrale wielmoer en de donker uitgevoerde bi-xenon koplampen voorzien van het Porsche Dynamic Light System (PDLS). Ook diverse in zwart uitgevoerde accenten waaronder de uitlaatpijpen dragen bij aan de krachtige uitstraling die veel wegheeft van een 911 Turbo zonder vaste achterspoiler. De nieuwe 911 Carrera GTS en Carrera 4 GTS zijn vanaf november leverbaar in Nederland. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.