Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Prijzen Jaguar XE bekend gemaakt

1 oktober 2014 - Het laatste ontbrekende puzzelstukje van de Jaguar XE waren de Nederlandse prijzen. Gelukkig was de importeur vriendelijk genoeg die puzzel nu helemaal compleet te maken. De langverwachte Britse middenklasse-sedan kost minimaal € 39.990,-.

Voor net geen veertig mille ontvang je de sleutels van de Jaguar XE Pure E-Performance met de 163 pk sterke diesel, gekoppeld aan de handgeschakelde transmissie. Liever het schakelen overlaten aan de computer? Dan rekenen de Britten een additionele investering van € 2.500,-. Beide varianten komen in aanmerking voor 20% bijtelling. Kijken we met een schuin oog naar zijn belangrijkste concurrent, de BMW 320d EDE met 163 pk en tevens 20% bijtelling, dan komen de prijzen gevaarlijk overeen. 

Overige motoren
Naast de instapdiesel levert Jaguar de 2.0d met 180 pk. Dit model " die tevens in aanmerking kost voor 20% bijtelling in 2015 " is er vanaf € 41.760,- of € 44.260,- wanneer je de automaat aanvinkt. Voor benzinerijders is er de keuze uit de geblazen 2.0 viercilinder met 200 of 240 pk. Beiden zijn gekoppeld aan een automaat en staan voor respectievelijk € 46.450,- en € 49.650,- te boek. Voorlopig is de XE met benzinemotor daarmee fors duurder dan de concurrentie, iets wat te wijten is aan het gemis van een minder potente basismotor en de standaard gemonteerde automaat. Overigens kost het voorlopige topmodel, de XE S met de 340 pk sterke zescilinder in de neus, minimaal € 74.175,-.

Pure en Prestige
Jaguar levert een vijftal uitvoeringen welke voornamelijk variëren in stijl en uitstraling in tegenstelling tot de reguliere mate van uitrusting. Standaard wordt iedere Jaguar voorzien van dual-zone climate control, een 8 inch touchscreen, het Jaguar Sound System en 17 inch lichtmetalen wielen. De Pure-uitvoering beschikt daarnaast over zwarte details met chromen afwerking, een stoffen interieur en anders gevormd maar eveneens 17 inch metende lichtmetalen wielen. De € 2.300,- duurdere Prestige is standaard voorzien van lederen bekleding met contrasterende stiknaden, aluminium afwerking in het interieur en 18 inch lichtmetaal (E-Performance modellen 17 inch).

R-Sport en Portfolio
Nog een stap hoger vinden we de R-Sport en de Portfolio, waarbij de eerstgenoemde de meest sportieve uitvoering is met krachtig aangezette bumpers, een achterspoiler, Luxtec-sportstoelen en een sportief afgestemde wielophanging. De Portfolio is uiteraard de meest luxueuze variant met onder andere Windsor-lederen stoelbekleding met Herringbone-perforaties en speciale stiknaden en Bi-Xenon koplampen. De beide uitvoeringen zijn vanaf respectievelijk € 43.240,- en € 44.890,- verkrijgbaar.

XE S
Topuitvoering is zoals eerder gezegd de XE S die standaard een extra agressieve aankleding krijgt. Hier valt bijvoorbeeld de S-bodykit met dito voorbumper, zijskirts, achterskirts en achterspoiler onder. Maar tevens 18 inch lichtmetalen wielen en rode remklauwen zijn van de partij. In het interieur vinden we sportstoelen met lederen stoelbekleding met inzetten in Suedecloth en contrasterende stiknaden, een afwerking in Meshed-aluminium en roestvrijstalen sportpedalen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.