Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lexus NX 300h valt goedkoper uit

29 september 2014 - Dat de emissiewaarde zowel vriend als vijand van een auto kan zijn wordt opnieuw bewezen. Kwamen de boekhouders bij Lexus eerder uit op een benodigde vanafprijs van € 47.900,- voor de NX 300h, nu blijkt dat ze ook uit de voeten kunnen met € 45.900,-. De CO2-uitstoot van Lexus' eerste crossover ligt namelijk lager dan verwacht.

Omdat de emissiewaarde van de NX 300h lager uitvalt dan gedacht, heeft de Nederlandse importeur van Lexus alle vanafprijzen van deze hybride-uitvoering naar beneden kunnen bijstellen. De prijslijst begint daadwerkelijk bij net geen 46 mille, wat zomaar eventjes tweeduizend euro lager is dan voorheen werd gecommuniceerd. Toen werd nog uitgegaan van een gemiddelde CO2-uitstoot hoger dan de werkelijke 116 g/km.

First Edition voor snelle beslisser
Technisch verandert er niets en de gunstigere emissiewaarde heeft ook geen (positieve) gevolgen voor de bijtelling; dat blijft 20%. Wel kunnen we melden dat Lexus speciaal voor de snelle beslissers, die de NX-serie een duwtje in de rug willen geven, een extra rijk uitgeruste NX 300h First Edition heeft samengesteld. Op het introductiemodel is zoal AWD-aandrijving standaard. Ook omvat de uitrusting het zogeheten All-Speed Adaptive Cruise Control met Advanced Pre-Crash Safety-systeem, de unieke draadloze smartphone-lader, een navigatiesysteem, stijlvol zwart Tahara-lederen bekleding en stoelverwarming. De First Edition is verkrijgbaar in de carrosseriekleuren Black, Sonic Titanium en Satin Silver en de vanafprijs van deze gelimiteerde uitvoering start bij € 53.990,-.

Zakenmodel: Business Line Pro
Eerst even de kat uit de boom kijken voor je overgaat tot aanschaf? Dat kan natuurlijk. Mogelijk zit de First Edition er dan niet meer in, maar wees getroost dat er op de prijslijst nog zes verschillende uitvoeringen staan. Daaronder behoren bijvoorbeeld de super-de-luxe President Line-uitvoering en de sportief getinte F Sport Line. De auto met alle 'must have'-opties voor de zakelijke rijder is de Business Line Pro. Dit model omvat onder meer de draadloze smartphone-lader (officieel: Wireless Charging Tray), keyless entry en parkeersensoren, en ook hier is het interieur is voorzien van 'Tahara'-lederen bekleding voorzien van stoelverwarming. De prijzen van de Lexus NX 300h Business Line Pro beginnen bij € 54.900,-.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.