Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Bentley Mulsanne Speed combineert power en luxe

15 september 2014 - Bentley heeft een nieuw vlaggenschip: de Mulsanne Speed. Een auto waarbij de naam al aangeeft wat hem uniek maakt; deze Mulsanne Speed combineert de power van sportieve Bentley's met de ultra-luxe beleving van elke andere Mulsanne.

Overdrijven moeten we het overigens vooral niet, want een auto van ruim 2,5 ton gewicht sportief noemen gaat te ver. Maar in alles heeft Bentley wel (subtiel) geprobeerd om deze Mulsanne Speed tot een sportievere beleving te maken dan de andere Mulsanne-modellen.

Prestaties van een sportauto
Om te beginnen is er flink aan de motor geoptimaliseerd. De wereldberoemde 6¾ liter V8 werd voorzien van aangepaste in- en uitlaatpoorten, nieuwe injectoren en een gewijzigde compressieratio. Dat resulteerde in meer vermogen en meer koppel. Van 513 pk steeg de output naar 537 paardenkrachten. Het al indrukwekkende koppel steeg met 80 Nm naar 1.100 verpletterende Newtonmeters. Op papier is de Mulsanne Speed een geweldenaar. Hij sprint in 4,9 seconden naar 100 km/h en behaalt een, hou je vast"¦ topsnelheid van 305 km/h.

Dat is snel, maar alleen in rechte lijn?
Met alleen maar een sportief hart zal de naam Speed inderdaad teveel eer zijn. Daarom optimaliseerde Bentley ook de rijbeleving. In aanvulling op de reeds bestaande Bentley- en Comfort-stand voegden de Britten een Sport-stand toe. Daarmee worden de instellingen van het onderstel op scherp gezet en ook de besturing een tandje directer. Uiterlijk zal alleen de echte kenner het verschil zien tussen een Speed en de 24 pk minder sterke 'normale' Mulsanne's. De grille is in een donkere tint uitgevoerd en datzelfde geldt voor de koplampen en achterlichten. De 21 inch wielen alsook de uitlaatpijpen zijn eveneens uniek voor de Speed-versie.

13% zuiniger
Bentley zal de auto vanaf deze winter gaan leveren. Tegelijkertijd voegt men ook nieuwe kleuren toe aan het leveringsgamma van de gewone Mulsanne en profiteert ook dat model van wat aanpassingen aan de motor waardoor deze niet sterker, maar wel 13% zuiniger is geworden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.