Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

MINI Rocketman alsnog in productie?

15 september 2014 - In 2011 toonde MINI de Rocketman, weer een echt kleine MINI. Deze werd positief ontvangen op de Autosalon van Genève en MINI gaf in mei groen licht voor doorontwikkeling. Maanden later werd toch besloten dat de ontwikkelingskosten te hoog waren en vervielen de plannen. Nu lijkt het erop dat er alsnog een mogelijkheid is.

De Rocketman is qua afmetingen zo klein dat hij niet op het UKL platform kan staan. Daarom zou er een speciaal platform moeten worden ontwikkeld. Waar MINI eerder heeft aangegeven dat dit niet rendabel was, komt er nu naar buiten dat zij wellicht via een samenwerking een bruikbaar platform binnen bereik krijgen. MINI is een onderdeel van BMW welke weer samenwerkt met Toyota. Zij hebben een tijd terug de IQ gemaakt en dat is een platform waar de Rocketman gebruik van kan maken.

Daadwerkelijke productie
Als de Rocketman inderdaad in productie zou gaan, verandert er wel er een en ander. Bij het concept was er volop gebruik gemaakt van carbon, maar toekomstige MINI's gaan gebruik maken van aluminium. Daarnaast zullen de extraverte ontwerpelementen worden bijgeschaafd. Hoofd van de ontwerpafdeling Anders Warming heeft in een interview gezegd dat het merk het idee van een kleine stadsauto ziet zitten, maar hierover niks onthult totdat een goed ontwerp klaar is. Over het interieur vind hij dat je alleen een goed stuur, goede stoel en duidelijke userinterface nodig hebt. Rijden in druk stadsverkeer is al stressvol genoeg, de bestuurder moet niet te veel afleidende elementen voor zich hebben. Als de Rocketman wel in productie gaat hoef je deze niet te verwachten voor 2016.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.