Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Corvette ziet wat valet-chauffeur uitspookt

18 augustus 2014 - Trek een fluoriserend hesje aan, ga bij de valet-parking van een 5-sterrenhotel staan en doe alsof je neus bloed. Sommigen zullen je zonder enig pardon de sleutels van hun auto toegooien. Immers, weten zij veel. Maar ook de gerechtigde hotelmedewerkers zijn niet altijd lieverdjes, en op al dat wantrouwen heeft Corvette iets gevonden. De Valet Mode geeft precies inzage in wat er in tussentijd is uitgespookt met je Stingray.

De Corvette Stingray beschikte al over een zogenoemde Performance Data Recorder (PDR), een soort ingebouwde GoPro waarmee video- en audiobeelden zijn vast te leggen (tijdens bijvoorbeeld circuitdagen), maar ook uiteenlopende rijinformatie kan worden verzameld ter inzage. De Valet Mode, die per direct op elke nieuwe Stingray (Convertible) wordt geleverd, vormt een uitbreiding op PDR en gaat nog een stapje verder, met als doel de gemoedsrust van de eigenaar te behouden wanneer deze zijn 'trots' uitleent aan derden.

Pincode
Om de Valet Mode in te schakelen dient er een pincode ingevoerd te worden. Zodra dat gedaan is sluit het PDR-systeem het dashboardkastje af, wordt het multimediasysteem uitgeschakeld en start de Stingray met het opnemen van HD-beelden en geluiden. Ook begint de auto allerlei telemetrie te verzamelen en aan de hand van al deze data kan de eigenaar naderhand precies terugzien hoe er met zijn auto is omgesprongen. Handig!Bekijk hier de video-uitleg van Corvette over hun nieuwe functie Valet Mode. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.