Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Britse extremist: McLaren P1 GTR

15 augustus 2014 - Veel extremer dan de P1 konden ze bij McLaren toch niet gaan dachten we. Think again, want dit is de P1 GTR Concept. De meest heftige Brit die we waarschijnlijk ooit zullen zien, wat een spierbundel!

Het is alweer ruim twintig jaar geleden dat McLaren begon met testen van de legendarische F1 GTR, een voorbode voor hun raceauto voor het 1995 GT seizoen. Anno 2014 introduceert McLaren tijdens de Pebble Beach Concours d'elegance een soortgelijk studiemodel, echter is dit geen voorloper voor een GT raceauto, maar zal er enkel een voor klanten geprepareerde track-car uit volgen.

DRS-systeem
Met enkel circuit gebruik voor ogen was het voor het team van McLaren Special Operations een stuk gemakkelijker de P1 goed onder handen te nemen. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de extreem vormgegeven bodykit die de neerwaartse druk naar een volgend niveau tilt. Ook de speciale racewielen en banden, het geoptimaliseerde uitlaatsysteem en toegevoegde DRS-systeem uit de Formule 1 geeft aan dat er geen half werk geleverd wordt. Door verdere verbetering aan de hybride-aandrijflijn steeg ook het vermogen licht. Uit de standaard 916 pk sterke combinatie van de 3.8 liter dubbel geblazen V6 met elektromotor wist McLaren in totaal 986 pk te slepen. Absurd!

Miljoenen
Zoals gezegd zal de McLaren P1 GTR enkel beschikbaar zijn via het zogenaamde 'P1 GTR driver programme'. Deze exclusieve eigenaarsclub omvat speciale rijtrainingen, toegang tot McLaren's rijsimulator en uiteraard volledige assistentie van de heren van McLaren Special Operations die de auto's rijdend zullen houden. De kosten van het programma? Dat blijft voor ons ook gissen, maar reken op enkele miljoenen"ŠKijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.