Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Dodge Charger SRT Hellcat is 's werelds snelste sedan

13 augustus 2014 - Het credo 'There is no substitute for cubic inches' kent in Amerika nog altijd een grote schare fans. Nogal wiedes als de lokale autofabrikanten met (betaalbare) bruutbakken als de Dodge Charger SRT aan blijven komen zetten. Sterker, met een zinderende 707 pk is dit de snelste sedan ter wereld!

Terwijl de Italianen bij Fiat het de laatste tijd behoorlijk laten afweten, weten de flamboyante heren bij Dodge en Chrysler blijkbaar wel één en ander los te weken bij het management. De Amerikanen hebben zich sinds de overname door Fiat al op behoorlijk wat gekke projecten kunnen uitleven. Er was al een Dodge Challenger SRT die ook nog eens 'Hellcat' aan de naam kreeg toegevoegd, en nu doen de vermogensjunkies van Street Racing Technologie (SRT) dat nog een dunnetjes over met de Charger. Het resultaat is wellicht de snelste en met zekerheid de krachtigste vierdeurs sedan ter wereld.

Nipt 330 km/h
Het recept van de Charger SRT Hellcat is heerlijk Amerikaans. Dodge schroeft gewoon een knoert van een compressor op een gigantisch V8-blok. Dat past zonder problemen want nog altijd kijken ze aan de andere kant van de Atlantische oceaan niet op een centimeter meer of minder. Toch hangt er nog best een zweem van raffinement rond de Hellcat. Het 6.2 liter motorblok wordt namelijk aan een automaat gekoppeld met een modern aantal van acht versnelling. Laat ons hopen dat de transmissie afdoende verstevigd is, want die zal liefst 717 pk moeten kunnen verwerken. De acceleratie van 0 naar 100 km/h wordt niet opgegeven, want daar hebben ze in Amerika een broertje dood aan. Wat telt is de 'quarter-mile', de dragrace vanuit stilstand naar 400 meter. Volgens Dodge doet de Charger SRT Hellcat daar 11 seconden over. Moet het van 0 naar 160 km/h en nadien ook weer naar nul, dan is die klus in slechts 13 seconden geklaard mede dankzij potige Brembo's. En de topsnelheid? Die bedraagt niet minder dan 328 km/h. Ben je er nog?

Elektronische gadgets
Met subtiliteit heeft Dodge al evenzo niets op. Het uiterlijk straalt onversneden agressiviteit uit. Aan de binnenkant gaat het er door de donkerrode tint van de aankleding nét iets minder vrijpostig aan toe. Fijn nappaleder en alcantara maken er de dienst uit. Daarnaast zijn er voldoende elektronische gadgets om je bezig te houden. Zo is nagenoeg alles van ophanging tot transmissie instelbaar en kan je de meest absurde gegevens ophalen. Zoals de sprinttijd over de 'quarter-mile' bijvoorbeeld.Voor prijzen is het nog te vroeg, want de verkoop start pas begin volgend jaar. Echter, wetende dat zijn coupébroeder " in Amerika " voor een hilarische 60.000 dollar van eigenaar wisselt, hoeven we daar niet op terug te komen. Dat zou jaloezie alleen maar aanwakkeren.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.