Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Aston Martin Vanquish en Rapide S fijngeslepen voor 2015

5 augustus 2014 - Aston Martin heeft de Vanquish en Rapide S geà¼pdatet voor modeljaar 2015. Dat is het meest te merken bij aanschaf en wanneer er met beide modellen wordt gereden. Een nieuwe 8-traps automaat van ZF zorgt namelijk voor een aanzienlijk lagere vanafprijs.

Wie nu een Aston Martin Vanquish of Rapide S bestelt krijgt niet langer de oorspronkelijke 6-traps Touchtronic II transmissie maar een efficiëntere 8-traps van ZF. Deze Touchtronic III is zowel zuiniger als sneller dan zijn voorganger wat de algehele prestaties van de beide Astons ten goede komt. Gesteund door een paar extra pk's " dankzij aanpassingen aan het uitlaatsysteem " snelt de Vanquish voortaan in 3,8 seconden naar 100 km/h. Dat was 4,2 seconden. De Rapide S doet de welbekende sprint nu in 4,4 seconden, een winst van een halve tel.

Betaalbaarder
Ondanks de betere prestaties daalde de CO2-uitstoot. Ook dit is vooral te danken aan de nieuwe ZF-transmissie. Het mooie hiervan is dat de afgenomen emissiewaardes gunstige gevolgen hebben voor de Nederlandse prijzen. Kostte een nieuwe Vanquish eerst nog € 332.706,-, nu is dat € 319.362,-. Nog altijd een lieve som geld, maar een lekkere meevaller om bijvoorbeeld enkele anders niet gekozen accessoires te bestellen. Voor de Rapide S geldt hetzelfde. Ook die is goedkoper geworden met een nieuwe vanafprijs van € 259.303,-. Tot voor kort was dit nog € 270.234,-.

Overige updates
Naast significante aanpassingen aan de aandrijflijn zijn de Vanquish en Rapide S ook ondersteltechnisch aangepakt. De sportcoupé kreeg 15 procent stijvere veren aangemeten en z'n vierdeurs evenknie zelfs een 35 procent straffere vering. Bovendien is de sportlimousine voorzien van grotere remmen aan de voorzijde. Het uiterlijk van de beide auto's bleef nagenoeg onveranderd. Eigenlijk zijn alleen de nieuwe en 7 kilogram lichtere 10-spaaks wielen noemenswaardig.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.