Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Prijzen nieuwe Smart Fortwo en Forfour

30 juli 2014 - Smart is eruit wat de nieuwe Fortwo en Forfour moeten kosten. Op 22 november zijn ze bij de dealer te vinden voor respectievelijk € 10.795,- en € 11.995,-. Bestellen kan vanaf medio augustus al.

Zowel de Smart Fortwo als de Forfour zijn beschikbaar met twee motoren: een 71 sterke turbo-loze driecilinder en een geblazen 1.0 liter met 90 pk, bekend uit diverse Renaults. Standaard koppelt Smart de beide modellen aan een handgeschakelde 5-bak, maar in de loop van het voorjaar is er ook een automaat met dubbele koppeling verkrijgbaar.

Airco niet standaard
Elke nieuwe Fortwo en Forfour is voorzien van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen, LED-dagrijverlichting, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, cruise control met variabele snelheidsbegrenzing, een buitentemperatuurmeter met vorstwaarschuwing, een combi-instrument met monochroom lcd-display en elektrische bedienbare ruiten. Elke Forfour heeft bovendien ook nog dynamic steering met snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en variabele stuuroverbrenging, maar net als bij de basis-Fortwo ontbreekt airconditioning. Daarvoor vraagt Smart bij te betalen of voor de Proxy-uitvoering of Essential Edition te gaan.

Passion, prime en proxy
Passion, prime en proxy, dat zijn de benamingen van de drie uitrustingsniveaus. Ze uit elkaar houden is makkelijk volgens Smart, want elke uitvoering kent zo zijn specifieke kenmerken. Zo wil de Passion vooral stijlvol en modern zijn met z'n interieurcombinaties zwart/oranje of zwart/wit. Daarnaast behoren ook een multifunctioneel, lederen stuurwiel, een 3,5 inch TFT-instrumentenpaneel en dynamic steering met variabele stuuroverbrenging tot de Passion-luxe. De meerprijs ten opzichte van de basisuitvoering bedraagt € 1.413,- in het geval van de Fortwo en € 999,- bij de Forfour. De op een klassieke smaak geënte Prime-uitvoering doet er nog een schepje bij bovenop met zwart lederen stoelen voorzien van witte stiksels en een lederen versnellingspookknop. Verder bestaat de uitrusting uit stoelverwarming en spoorassistent en dat alles tegen een meerprijs van € 2.023,- (Fortwo) en € 1.799,- (Forfour). Tot slot zijn er nog de hippe Smart Fortwo en Forfour Proxy. Specifieke kenmerken zijn een panoramadak en lederlook stoelen met wit/blauwe afwerking. Het standaard Cool&Audio-pakket zorgt voor airco en het vleugje entertainment, terwijl het Sport-pakket 16 inch lichtmetalen velgen aan de modellen toevoegt. De meerprijs van de Proxy-versie bedraagt respectievelijk € 3.447,- en € 3.100,-.

Edition #1
Speciaal voor de snelle beslisser lanceert Smart de gelimiteerde Edition #1-modellen. Die zijn extra luxe en veilig aangekleed en onmiddellijk te herkennen aan de kleur Lava Orange in combinatie met witte koetswerkdelen voor de Fortwo en graphite grey voor de Forfour. Andere herkenbare features zijn zwarte 16 inch lichtmetalen velgen, een 10 mm verlaagd sportonderstel en een panoramadak met zonwering, terwijl binnenin onder andere stoelen met zwart/oranje bekleding, een oranje dashboard en deurpanelen met zwart/grijze accenten, een lederen multifunctioneel sportstuur, lederen pookknop en geborsteld RVS-pedalen met rubberen noppen voor een exclusieve noot zorgen. Prijzen beginnen bij € 13.942,- voor de ForTwo Edition #1 en bij € 15.074,- voor de Forfour edition #1.

Twee nationale edities
En dan zijn we er nog altijd niet. In het bijzonder voor de Nederlandse markt worden er twee speciale modellen gelanceerd, de zogenoemde Essential Edition en Joy Edition. Beide zijn gestoeld op de instapmodellen, maar de eerste heeft meteen het Cool&Audio-pakket meegekregen, terwijl de andere ook uitgerust wordt met een smartphone-houder, het Comfort-pakket, een afsluitbaar dashboardkastje, vloermatten en een bagageruimteafdekking.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.