Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

'Hybride en 1. 500 pk voor opvolger Bugatti Veyron'

27 juli 2014 - Hoewel er vraagtekens te zetten zijn bij de carričre van de Veyron, is het nieuw leven inblazen van Bugatti een gouden zet geweest. Een opvolger kan en mag daarom niet uitblijven, vindt ook moederbedrijf Volkswagen. En de eerste informatie daarover heeft inmiddels de wandelgangen bereikt.

2016 zal het jaar zijn waarin we kennis gaan maken met de opvolger van de Bugatti Veyron, die al weer tien jaar geleden de (industriële) wereld op z'n kop zette met zijn surrealistische prestaties. Nog altijd spreekt de ongekende snelheid van de Veyron tot de verbeelding, maar ervan opkijken zoals toen doen we niet meer met de McLaren P1 en de LaFerrari als de hypercars van het moment. Auto's die de Veyron niet zozeer in rechte lijn overtreffen, maar wel zodra die afbuigt naar rechts of links. Anders dan die moderne geweldenaren is de Veyron vanwege zijn zwaarlijvigheid niet zo'n getalenteerde bochtenwonder. En of diens opvolger daarin beter slaagt, is momenteel nog altijd de vraag.

Hoogspanning
Vooralsnog draait de geruchtenmolen rond de nieuwe Veyron enkel om de aandrijflijn. Naar verluidt zal dat opnieuw de 8.0 liter W16 zijn, uiteraard wel geŕĽpdate om Bugatti's verlangen naar nog meer snelheid in te lossen. Een honger die pas bij 1.500 pk gestild zou zijn. Reken daarvoor echter niet op nog meer turbo's, want vier stuks zijn al wel genoeg. Nee, Bugatti doet daartoe naar verwachting een beroep op een krachtige elektromotor, misschien zelfs twee. Een hybridesysteem dus, dat uiteindelijk 435 km/h op de snelheidsmeter moet kunnen zetten. Jazeker, een nieuw wereldrecord als de auto dat haalt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.