Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Brullend afscheid: Aston Martin V12 Vantage S Roadster

15 juli 2014 - Het kan niet anders dan dat de in 2005 gelanceerde Vantage binnen afzienbare tijd afgelost gaat worden door een compleet nieuwe generatie. Maar voordat het zover is geeft Aston Martin haar nog altijd goed lopende benjamin eerst nog een knallend afscheid. Dit is de nieuwe V12 Vantage S Roadster!

Een beter uitzwaainummer van de " naar sportauto-begrippen " stokoude Aston Martin Vantage hadden we ons niet kunnen wensen. Want deze 'Volante', zoals Aston Martin normaliter haar cabrio's noemt, is natuurlijk de open versie van de bloedstollende V12 Vantage S Coupé. En dat model is natuurlijk de overtreffende trap van de V8 Vantage S waaraan we werkelijk fantastische herinneringen hebben overgehouden. Jammer alleen dat de timing van de V12 Vantage S Roadster ietwat ongelukkig valt; het cabriomodel zal namelijk pas in het najaar te rijden zijn.

Machtige aandrijflijn
Technisch mag de V12 Vantage S Roadster misschien geen verrassing meer zijn, een vermogen van 573 pk bij 620 Nm spreekt nog altijd tot de verbeelding. Aston Martin koppelt het machtige 6.0 liter grote motorblok standaard aan een 7-traps Sportshift-transmissie. Via deze gerobotiseerde handbak is het in amper vier tellen naar de 100 km/h snellen en kan er een topsnelheid van 323 km/h bereikt worden. Knappe kerel die dit durft te rijden met de kap naar beneden.

Carbon-keramische remmen
Bij een dergelijk vermogen kan je wel wat snufjes gebruiken. Daarom zijn er adaptieve dempers met drie verschillende modi (Normal, Sport en track), is er een stabiliteitscontrole die eveneens in drie stadia werkt en heeft Aston Martin gelukkig ook de remmen aangepast. Carbon-keramische exemplaren zijn standaard.Natuurlijk kan je de V12 Vantage S Roadster ook visueel onderscheiden van de rest van het gamma. Zo heeft de motorkap meer kieuwen dan een haai en valt er ook een aangepaste grille te bespeuren. Koolstofvezel en zowel zwarte als titaniumkleurige accenten complementeren het uiterlijk vertoon.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.