Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Mercedes C 300 BlueTec Hybrid nu ook in prijslijst

6 juli 2014 - Mercedes-Benz heeft alweer nieuwe prijslijsten van de C-klasse moeten laten drukken. De al wel aangekondigde hybride-aangedreven C 300 BlueTec Hybrid staat daar nu ook op. Een tweede hybridevariant, van het type plug-in, verschijnt in 2015.

De C 300 BlueTec Hybrid is de allereerste hybride-aangedreven Mercedes-Benz C-klasse en heeft een aandrijflijn die bestaat uit een 2.1 liter dieselmotor, een elektromotor en een 7-traps automaat. De afzonderlijke vermogens van de samenwerkende krachtbronnen bedragen respectievelijk 204 en 27 pk, terwijl het systeemkoppel op 500 Nm ligt. De 7G-Tronic transmissie laat de C 300 BlueTec Hybrid in een vlotte 6,4 seconden naar de 100 km/h accelereren en als topsnelheid wordt 244 km/h opgegeven. Meer dan keurige prestaties en toch heeft het hybridemodel gemiddeld niet meer nodig dan 3,6 liter dieselolie per honderd gereden kilometers. Vanwege dit lage (theoretische) verbruik monteert Mercedes zelfs een 16 liter kleinere brandstoftank in vergelijk met de conventioneel aangedreven C-klasse's. De emissiewaarde ligt op 94 g/km, wat goed is voor 20% bijtelling.

Prijzen
De C 300 Hybrid wordt in drie uitrustingniveaus geleverd. De naamloze basisuitvoering is er vanaf € 50.395,- terwijl de Ambition- en de Prestige-uitvoering respectievelijk € 53.390,- en € 56.390,- kosten. Tegen bijbetaling van die € 2.995,- voor de Ambition wordt de auto ook uitgerust met Actieve parkeerassistent, cruise control, Audio 20 met CD-speler en touchpad, Garmin-navigatie en LED-Intelligent Light System met adaptieve grootlichtassistent. De Prestige doet daar " voor de meerprijs van € 5.995,- " nog een schepje bij bovenop. Deze topper komt namelijk ook nog met lederen bekleding, stoelverwarming, een in delen neerklapbare achterbank en een spiegel- en anti-diefstalpakket.

C 350 Plug-In Hybrid
In de loop van volgend jaar verschijnt er ook nog een stekkerhybride van de C-klasse Limousine. Deze C 350 Plug-In Hybrid is in tegenstelling tot de C 300 Hybrid voorzien van een benzinemotor, een 211 pk sterke viercilinderturbo, die nauw samenwerkt met een 68 pk sterke elektromotor. Prijzen van dit model volgen nog.De Mercedes C 300 BlueTec Hybrid is per direct te bestellen en de eerste geproduceerde exemplaren zullen in september worden uitgeleverd.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.