Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

4 september onthulling nieuwe Mazda MX-5

3 juli 2014 - Op 4 september aanstaande is het zo ver, dan gaat Mazda ons verblijden met de nieuwe MX-5. 's Werelds best verkochte roadster " waarvan er sinds 1989 zo'n 950.000 van verkocht zijn " is dan toe aan zijn vierde generatie.

Mazda onthult de nieuwe MX-5, die dit jaar z'n 25ste verjaardag viert, tijdens een evenement in het Spaanse Barcelona op 3 en 4 september en tijdens simultane evenementen in de Verenigde Staten en Japan. Wat weten we al van de nieuwe MX-5? Nou, al best veel. Op de New York Motor Show stelde Mazda immers al het onderstel van de vierde generatie voor. Een veelbelovend chassis dat lichter is dan dat van de huidige editie en met een iets meer centraal (voor de inzittenden) opgestelde motor voor een nog gunstiger zwaartepunt.

Lichter en (mogelijk) krachtiger
Ook doorgaans positief is een wagengewicht dat hoe lager, hoe beter is. Naar verluidt verliest de MX-5 zo'n 10% van zijn gewicht. Bovendien zijn de kilo's gunstiger verdeeld over de auto. Verder beschikt de nieuwe MX-5 onder andere over een meer geavanceerde achterophanging. Die zou meer vermogen aan moeten kunnen, maar of Mazda daaraan gehoor geeft, is nog niet bekend. Dat de motoren doorweekt zijn van SkyActiv-technologieën is als vanzelfsprekend omdat Mazda inmiddels niet beter meer weet. Omdat de 2.5 liter SkyActive-G benzine hoogstwaarschijnlijk niet past in de MX-5, zal de tweeliter-versie daarvan de sterkste aanjager verkrijgbaar zijn. Momenteel levert die op z'n best 165 pk af. Dat is 5 pk meer dan de krachtigste MX-5 nu, wat een schamele winst lijkt te zijn, maar vergeet het geslonken wagengewicht van de nieuwe generatie niet.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.