Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nederlanders geloven niet in zelfrijdende auto

2 juli 2014 - Autofabrikanten zetten er groots op in, maar wij Nederlanders geloven nog niet zo in de zelfrijdende auto, zo blijkt uit onderzoek. Een meerderheid van de Nederlandse automobilisten (59%) is er (nog) niet van overtuigd dat we in de toekomst met zelfrijdende auto's de weg op gaan.

Van alle ondervraagden denkt slechts 7% dat het wel de kant van zelfrijdende auto's op zal gaan. Binnen die groep is iedereen het er wel over eens dat het nog wel even kan duren voordat deze innovatie op grote schaal zal worden toegepast. Het duurt nog zeker vijf jaar of langer aldus de meerderheid van de 'helderzienden'.

"Het is zo eng!"
Dat we er met zijn allen nog even aan moeten wennen is heel begrijpelijk. Een kwart geeft dan ook aan het vooral eng te vinden om niet meer de macht over de auto te hebben. Een op de vijf mensen laat bovendien weten de ontwikkeling eerst even te willen afwachten en langzaam op zich in te laten werken.

Wen er maar alvast aan
Laten we er maar wel alvast aan gaan wennen. Want dat zelfrijdende auto's de toekomst zijn kunnen we gerust concluderen. Autofabrikanten, maar ook een technologiereus als Google zet er zo groots op in dat we er vanzelf aan gaan wennen, het accepteren en er van zullen gaan genieten zelfs. Het lijkt eng, maar het heeft talloze voordelen. En wist je dat onze moderne auto's al grotendeels zelf kunnen rijden? Deze spectaculaire video toont dat op confronterende wijze.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Zakelijke autoverzek...

7-11-2016 13:36  |  

Vrijwel alle grote merken zetten nu in op zelfrijzende auto's. Ben benieuwd wat het gaat betekenen voor de autoverzekeringen. Wie gaat er verantwoordelijk/aansprakelijk zijn voor een ongeval? De auto of de bestuurder

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.