Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Mercedes-Benz onthult vernieuwde CLS-klasse

17 juni 2014 - De teasercampagne rond de opgepoetste Mercedes-Benz CLS-klasse bleek van korte duur, want hier is 'ie al in al z'n glorie. Vanaf september start de verkoop.

Van alle Mercedessen is de CLS-klasse misschien wel het meest tijdloos en toch ontkomt ook dit model niet aan de vernieuwingsdrang van Das Haus. Van alle vernieuwingen springt het opgefriste front het meest in het oog. Een meer ronde, behoorlijk prominent aangezette voorbumper, dito grille met 'diamant'-motief alsook hertekende koplampen met de debuteerde, maar optionele LED-lichttechnologie 'Multibeam' (ā  la de Matrix-verlichting van Audi) sieren als grootste aanpassingen. Aan de achterzijde is enkel de achterbumper licht bijgeschaafd en zijn de lichtunits een fractie donkerder getint.

8 inch
Over het interieur is er ook het een en ander te melden. Wat te denken van het nieuwe, 8 inch grote centrale display dat niet te missen is en voorzien is van de nieuwe generatie Comand Online. Ook nieuw is het 3-spaaks stuurwiel en enkele niet specifiek genoemde details, plus naar eigen zeggen een update van de materialen. Verder telt de middenconsole (bij de rijk uitgeruste uitvoeringen) niet twee maar vier fysieke knoppen, bedoeld om sneller de gewenste functie te raadplegen dan voorheen. Tot slot telt het kleurenpalet voortaan meerdere varianten en ook de keus aan bekledingsstoffen en -kleuren zijn uitgebreid.

Hogere veiligheid
Mercedes zou Mercedes niet zijn als het de CLS-klasse bij een vernieuwingsronde op zijn veiligst neerzet. Weliswaar zonder primeurs, maar met systemen die eerder in andere Benz-modellen werden geīntroduceerd is de CLS-klasse weer helemaal bij. Zo is er bijvoorbeeld nu ook de verbeterde versie van het zogeheten Collision Prevention Assist Plus, het systeem dat helpt remmen tijdens kop- of staartbotsingen. Andere verkrijgbare systemen zijn een 360 graden-camera, voetgangersherkenning, dodehoekdetectie, verkeersbordenherkenning en rijstrooksignalering.

9-traps automaat
Zoals verwacht doet de nieuwe 9G Tronic-transmissie zijn intrede bij de CLS-klasse. De tot dusver nog vrij unieke 9-traps automaat (enkel Jaguar Land Rover heeft ook zo'n veel-automaat) kan gecombineerd worden met alle beschikbare motorisering. Dat zijn de CLS 200 BlueTec, goed voor 170 pk en 400 Nm, de CLS 250 BlueTec met 204 pk en 500 Nm en de CLS 350 BlueTec, die 258 pk en 620 Nm sterk is. Ook de CLS 500 met 408 pk en 600 Nm is weer van de partij, evenals CLS 400 met de onlangs geīntroduceerde 3.5 liter V6-turbo met 333 pk en 480 Nm. Toppers zijn natuurlijk de beide AMG's, de gewone '63' met 557 pk en 720 Nm, en de 'S'-configuratie met 585 pk en 800 Nm plus 4Matic-vierwielaandrijving.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.