Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Circuitversie McLaren P1 treedt in voetsporen F1 GTR

12 juni 2014 - Ferrari, Pagani en McLaren zijn achter de schermen allemaal bezig met een circuitversie van hun hypercar. De Engelsen maken zojuist bekend dat hun racer P1 GTR gaat heten, die daarmee in de voetsporen treedt van zijn illustere voorganger, de F1 GTR.

In 1995 wist de legendarische McLaren F1 zich definitief onsterfelijk te maken door de 24 Uren van Le Mans op zijn naam te schrijven als F1 GTR. Nu is er op dit moment niets bekend over McLaren's intentie om deze knappe prestaties te willen herhalen, de 'GTR'-naam doet in elk geval vermoeden dat de extra snelle en krachtige versie van de P1 een ongelofelijke geweldenaar wordt.

1.000 pk
McLaren heeft toegezegd haar best te doen de P1 GTR 1.000 pk mee te geven, plus een aandrijflijn en een onderstel die daar gecontroleerd mee om kunnen gaan. Aerodynamica, neerwaartse druk, grip en styling zullen daarvoor allemaal aangescherpt moeten worden ten opzichte van de 'gewone' P1, die 916 pk sterk is. Bovendien zal de oplage uiterst beperkt blijven. In ruil voor dit alles wil McLaren als vanzelfsprekend een compensatie, en wel "“ hou je vast "“ 980.000 pond bovenop de al absurde basisprijs. Oftewel, voor één P1 GTR kun je ook twee P1's kopen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.