Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nieuwe Infiniti ESQ is Juke-afgeleide

11 juni 2014 - Niet de Q30, maar een opgewaardeerde Nissan Juke lijkt het volgende model van Infiniti te worden. Deze vier opdoken foto's geven daar kennis van.

De Nissan Juke, die onlangs een milde facelift kreeg, is een bijzonder leuke auto, die met z'n eigenaardige design eigenlijk altijd al leek toe te behoren aan Infiniti. Dat enkele jaren na de oorspronkelijke lancering alsnog besloten is hem op te nemen in het Infiniti-gamma, is zo vreemd nog niet. Wat dat wel is, is dat de Juke langzamerhand toch wel op z'n laatste benen begint te lopen. Hooguit nog 3 jaar kan "˜ie nog mee. Vooral het interieur raakt al ietwat gedateerd en zodoende moet de ESQ behoorlijk opgeleukt zijn om de Infiniti-klant te kunnen overtuigen. Maar misschien denken ze daar in China heel anders over, waarvoor de ESQ in eerste instantie is bedoeld. Over een komst naar andere continenten is vooralsnog niets duidelijk.

Nismo-basis
De ESQ zou eigenlijk geen Infiniti kunnen zijn als deze niet met een bovengemiddeld krachtige motor wordt geleverd. De Juke Nismo met z'n 200 pk sterke 1.6 turbomotor is daarom als basis genomen. Dat wordt heerlijk sturen over de Chinese bergpassen en wie weet ooit ook over de Europese. Zodra we meer weten schrijven we erover. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.