Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

It's in the name: Lotus Exige LF1

9 juni 2014 - In de jaren '60 en '70 domineerde Lotus de Formule 1 en in die periode schreef het ook de meeste van haar in totaal 81 F1-overwinningen op haar naam. Maar ondanks dat het dit seizoen nog niet wil vlotten, is Lotus erg trots op haar roemruchte F1-historie. Het bewijs: de gelimiteerde Exige LF1.

Van de Lotus Exige LF1 worden er " je raadt het misschien al " slechts 81 stuks gemaakt en elk exemplaar is daarmee niet alleen een beoogd collectors item, maar ook nog eens één van de heerlijkste rijijzers die er momenteel te verkrijgen is. Wie Lotus' Formule 1-kleuren een beetje kent, ziet onmiddellijk dat de unieke details vooral zitten in de zwarte lak, afgewisseld met gouden en rode accenten. Natuurlijk zijn er ook speciale badges, tot in het interieur toe. Daar is tevens (two-tone) leder en sfeervol stikwerk te vinden. Een carbon plaquette met daarin het oplagenummer maakt het speciale plaatje compleet.

LF1 Membership
Het hart van de Exige LF1 is gelijk aan het reguliere model: een 3.5 liter V6 met 350 pk die 100 km/h in amper vier tellen op de klok kan zetten. Het remsysteem is daarentegen een tandje krachtiger gemaakt, en om dat aan te geven zijn de remklauwen in de rode verf gezet. Tevens is de LF1 standaard uitgerust met Lotus' Dynamic Performance Management-systeem. De gelukkige kopers krijgen bij aanschaf bovendien het Exige LF1 Membership. Onder die titel vallen een rondleiding in de fabriek en het hoofdkwartier van het Lotus F1-team. Ook ontvangen zij een Lotus F1-sleutelhanger, een USB-stick en de helm van Romain Grosjean op halve grootte. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.